Afectiuni de la A la Z

10 factori care cresc riscul de cancer la sân


24 octombrie 2014 | Sorina Severin


Dacă până acum cancerul de sân apărea de obicei la vârste mai înaintate, acum și femeile tinere sunt afectate de această îngrozitoare maladie. Află care sunt factorii de risc!

Istoricul familiei

Dacă mai multe rude din familia ta au suferit de cancer la sân, atunci probabilitatea ca și tu să dezvolți este mult mai ridicată.  De acest lucru sunt vinovate anumite gene care sunt transmise ereditar și care prezintă mutații ce predispun la apariția celulelor canceroase. Între 5 și10% din cazurile de cancer au această cauză.


Citește și:

Cancerul de sân poate fi prevenit! Iată cum!

Cele mai bune alimente contra cancerului


Data primei menstruații

Dacă prima menstruație ți-a venit la o vârstă fragedă, atunci riscul de cancer este mai ridicat.Un studiu a arătat faptul că cu cât vârsta la care o femeie are prima prima menstruație este mai ridicată, cu atât riscul să sufere de cancer la sân înainte de menopauză este mai redus.

Menopauza târzie

Lucrurile stau invers în ceea privește vârsta la care o femeie intră la menopauză. Astfel cu cât aceasta este mai înaintată, cu atât șansele să dezvolte tumori canceroase sunt mai mari. O femeie care intră la menopauză la vârsta de 55 de ani are cu 30% mai puține șanse să facă cancer decât o femeie care intră la menopauză la 45 de ani.

Structura sânilor

Cercetătorii au descoperit faptul că densitatea țesuturilor sănilor poate avea un cuvânt de spus în dezvoltarea celulelor canceroase. Mai exact, sânii foarte denși sunt mai predispuși la tumori și în același de multe ori le ascund, ceea ce îngreunează punerea unui diagnostic. Din această cauză cancerul este descoperit într-un stadiu avansat, când șansele de vindecare sunt mai mici.

Sarcina târzie sau lipsa ei

Femeile care nu au copii sunt mai expuse pericolului cancerului la sân. O femeie care a născut are cu 30% mai puține șanse să aibă cancer decât una care nu are copii.

Alți factori care cresc probabilitatea  de apariție a cancerului:

·         Expunerea la radiații

·         Obezitatea

·         Fumatul

·         Folosirea pilulelor contraceptive

·         Terapia hormonalăPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Lili - 23 octombrie 2014 21:56
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adrian Razvan - 24 octombrie 2014 11:49
Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Jurca Sorina - 25 iunie 2016 14:47
Alexandra

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia