Deserturi

3 rețete delicioase și sănătoase de înghețată cu fructe preparate în casă


18 mai 2017 | Simona Stănoi






Nimic nu are un gust mai bun și un efect mai răcoritor în zilele calde decât o înghețată delicioasă. Și nici nu este greu de preparat, așa că poți încerca și tu una dintre aceste 3 rețete de înghețate sănătoase!

Înghețată cu portocale și căpșuni

Ai nevoie de

- 2 pahare de suc de portocale

- 1 pahar de căpșuni proaspete sau congelate

- 3/4 pahar cu apă

- 2 linguri de sirop de arțar

Preparare

1. Stoarce 3-4 portocale pentru a obține sucul.

2. Adaugă căpșunile, apa și siropul de arțar într-un blender, la viteză mare, până obții o pastă fină.

3. Pune sucul de portocale în recipientele pentru înghețată (sau pahare de plastic), până la jumătatea acestora. Apoi, cu o lingură, adaugă deasupra pasta de căpșuni.

4. Lasă-le la congelator pentru cel puțin o oră înainte de a introduce în fiecare un băț de lemn sau de plastic.

5. Pune înghețata la congelator cel puțin 12 ore.

6. Ca să o poți scoate, lasă să curgă pe recipientul în care stă înghețata puțină apă caldă și cu grijă scoate-o afară. Ca să o păstrezi și pentru mai târziu, ambaleaz-o în pungi sau folie de plastic.

Citește și: De ce e bine să mănânci înghețată

Înghețată de cocos cu ananas

Ai nevoie de

- 2 căni și jumătate de ananas tăiat

- 1 cană cu lapte de cocos cu vanilie

- 1 lingură de miere sau sirop de arțar

- 1/4 cană de cocos pisat

- 1/4 lingură de ulei de cocos

Preparare

1. Adaugă toate ingredientele în blender și lasă-le 1 minut la blenduit, până obții o pastă fină.

2. Pune pasta obținută în recipientele pentru înghețată, introdu bețele de lemn și lasă-le la congelator pentru cel puțin 4 ore

3. Ca să poți desprinde cu ușurință înghețata, pune recipientul sub un jet de apă călduță până se îndepărtează pojghița de gheață.

Înghețată cu iaurt și fructe

Ai nevoie de

- 2 pahare cu fructe proaspete sau congelate

- 2 linguri de zahăr brun (doar dacă folosești fructe proaspete)

- 2 căni de iaurt cu vanilie

Preparare

1. Obține o pastă de fructe cu ajutorul blender-ului și adaugă zahăr.

2. Pune pasta din fructe într-o pungă, procedează la fel și cu iaurtul, găurește-le la un capăt și cu grijă, adaugă pe rând în recipientele pentru înghețată, alternând, câte un strat din fiecare.

3. Introdu bețele de lemn în interior și lasă înghețata să stea peste noapte la congelator.

Citește și: Aceasta este cea mai răcoritoare înghețată



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia