Diete

5 alimente care favorizează apariția celulitei


09 octombrie 2014 | E.B.


Apariția celulitei este legată de retenția de apă în organism. Anumite alimente înlesnesc acest fenomen, iar lichidele rămân prizoniere între celulele adipoase.

1.     Zahărul industrial

Se află peste tot: în înghețate, patiserii, biscuiți, cereale pentru micul dejun... Sau se ascunde sub denumiri de genul de zaharoză, dextroză, glucoză. Nici îndulcitorii artificiali nu sunt inofensivi, căci orice zahăr de sinteză favorizează retenția apei în țesuturi.

2.     Sarea

Și ea este omiprezentă, și încă în cantități mari : în mezeluri, saramură, produse lactate, sosuri gata preparate, conserve, snacksuri… Doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății e de 4 grame – adică exact cât oferă un sendviș. Cu toate acestea, consumăm zi de zi dublul, ba chiar triplul acestei cantități.

Încearcă să renunți la sare timp de 15 zile, și, când o reintroduci în dietă, să te limitezi la cantitățile recomandate de specialiști. Și nu uita că produsele bogate în sare sunt și pline de grăsimi saturate – cât se poate de dăunătoare siluetei.

3.     Cafeaua

Deși reputată pentru a elimina grăsimile și a favoriza diureza, la anumite persoane, cafeaua favorizează deshidratarea organismului – ceea ce „împinge” rinichii să fixeze sodiul, deci și lichidele care conțin acest compus.

Prin urmare, depinzând de la organism la organism cafeaua poate să favorizeze și retenția apei. Pentru a-ți da seama ce efect are cafeaua asupra ta, scoate-o din consum timp de 2 săptămâni și introdu-o treptat, urmărind ce se întâmplă cu organismul tău.

4.     Făina de grâu

Protinele din grâu, adică glutenul, pot fi la originea intoleranțelor care duc la retenție de apă.

5.     Proteinele animale din carne de crescătorie

Dacă vrei să previi apariția celulitei, nu trebuie să consumi carne care provine din animale de crescătorie – de porc, de vită, de pui, de pește.


Citește și:

5 motive să mănânci câte o portocală în fiecare zi

Slăbește cu dieta vedetelor de la Hollywood!
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ioan - 09 octombrie 2014 03:48
Oferim o sansa pentru toti! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adrian Razvan - 09 octombrie 2014 04:33
Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia