Stil de viata

5 alimente periculoase pentru sănătatea ta


30 decembrie 2014 | Sorina Severin


Se numără printre alimentele pe care le consumi zi de zi, fără să știi cât de periculoase sunt ele pentru sănătate. Iată care sunt acestea, pentru a le ocoli pe viitor.

Cartofii verzi

Sunt printre sursele cele mai recomandate de carbohidrați buni, atât timp cât sunt fierți și nu prăjiți. Însă, cartofii pe jumătate verzi conțin solanină, o substanță care apare dacă aceștia au fost expuși pentru o perioadă lungă la soare. Solanina este toxică pentru organism și cauzează durere de cap, greață, oboseală și probleme digestive.

Frunzele de rubarbă

Tijele de rubarbă se vând fără frunze cu un motiv și acela este că ele conțin un nivel ridicat de acid oxalic. Această substanță este extrem de periculoasă pentru rinichi, așadar folosește doar rădăcina de rubarbă în preparatele tale.

Ciupercile sălbatice

Sunt mult mai gustoase decât cele cumpărate de la supermarket, însă nu toate ciupercile care cresc în pădure sunt și comestibile. Este de ajuns ca între cele bune să fie una toxică, iar sporii de la aceasta le va infesta și pe celelalte. Așadar, cumpără ciuperci doar din locurile autorizate și nu de la comercianții de la colțul străzii.

Nucșoara

Un praf de nucșoară peste preparate nu strică, însă dacă o consumi zi de zi, ea se poate transforma dintr-un remediu sănătos în unul periculos. Nucșoara are în componența sa miristicină, care poate afecta creierul, cauzează transpirații abundente, greață, amețeli și dureri de cap.

Cireșele

Nu delicioasele fructe roșiatice sunt problema, ci sâmburii lor. Mai exact, sâmburii de cireșe, mere, piersici și prune conțin o substanță toxică, triglochinină, care poate crea probleme digestive. Așadar, mânâncă doar pulpa acestor fructe și nu și sâmburii lor.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ioan - 29 decembrie 2014 13:24
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Rodica - 30 decembrie 2014 18:32

Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia