Afectiuni de la A la Z

5 boli indicate de buzele tale

13 ianuarie 2016 | Daniela Purcaru


Întotdeauna, corpul îți transmite semnale discrete atunci când apar dezechilibre sau când are nevoie de o schimbare de stil de viață, de stimulare prin dietă. Aceste semne se pot citi chiar și pe buze.

Alergie

Sensibilitatea și roșeața buzelor, mai ales pe margini indică o reacție alergică. De vină poate fi utilizarea unor produse care nu-ți fac bine, cum ar fi o pastă de dinți sau un ruj pe care le folosești pentru prima dată. Soluția e simplă. Odată ce ai aflat cauza, renunță la produsul care ți-a declanșat alergia.

Un alt simptom al unei alergii este umflarea buzelor. Acesta se poate asocia și cu senzație de arsură a buzelor sau de mâncărime pe piele, cu umflarea limbii. Sunt semne alarmante care ar trebui să de convingă că ai nevoie urgentă de un medic, fiind vorba despre o reacție alergică severă cauzată de ceva ce ai mâncat sau de o substanță cu care ai intrat în contact și la care ești alergică fără să fi știut până acum.

Anemie

Paloarea buzelor este cel mai bun indicator al unei afecțiuni ca anemia. Și lipsa de vitamina D este o cauză posibilă. Rezervă puțin timp pentru o plimbare scurtă în aer liber, mai ales în zilele însorite! În general paloarea pielii este semn al unei carențe minerale sau vitaminice, prin urmare, adresează-te medicului de familie pentru a afla care sunt suplimentele alimentare de care ai nevoie.

Afecțiuni ale ficatului

Fumatul poate duce la apariția decolorării buzelor, dar în cele mai multe cazuri în spatele acestui simptom discret se poate ascunde o boală de ficat. Dacă apar și alte semne, iar decolorarea nu dispare este nevoie să faci o vizită medicului tău de familie ca să-ți indice analizele medicale necesare pentru verificarea stării tale de sănătate.

Deshidratare

Dacă ai buzele uscate și crăpate, în loc să aplici încă un strat de balsam de buze, bea un pahar cu apă. Evită să-ți umezești buzele des și dacă le simți la fel de uscate și în caz că bei destule lichide zilnic, continuă să le îngrijești prin metode de exfoliere și prin hidratare.

Herpes

Cauzate de virusul herpetic, leziunile sau inflamația apărute pe suprafața buzelor sunt anunțate de furnicături. Atunci e momentul să ceri sfatul medicului pentru a ți se prescrie un medicament pentru tratarea herpesului. Reține că printre factorii declanșatori se numără și expunerea la soare. Chiar dacă este iarnă, nu renunța să folosești un balsam de buze cu protecție solară.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Sibnet - 13 ianuarie 2016 17:50
Daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]
Marius - 13 ianuarie 2016 19:06
Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia