Stil de viata

5 curiozități despre ochii tăi


28 ianuarie 2014 | Sorina Severin


Ochii nu sunt doar cei care-ți permit să vezi lumea sau să te bucuri de lumina soarelui. Ei sunt cei care-ți indică uneori că ai probleme de sănătate sau te dau de gol în anumite situații. Iată ce mai transmite privirea ta!

Cât de rezistentă ești la băutură

Culoarea ochilor poate fi un indiciu asupra numărului de pahare pe care nu trebuie să le depășești. Cei care au ochii în nuanțe deschise precum albastru, verde sau gri pot consuma mai multe pahare, fără să se amețească, față de cei care au ochii căprui.

Transmit sentimente în timpul flirtului

Dacă îți place de cineva, dar nu vrei ca acea persoană să-și dea seama, este bine să fii atentă la privirea ta, deoarece te poate da de gol când nu te aștepți. Dilatarea pupilelor și o privire insistentă sunt indicii clare că „ți s-au aprins călcâiele” după cineva.

Datorită lor lumea capătă culoare

Știai că ochii pot recunoaște peste 10 milioane de tonuri de culori? Din păcate creierul este cel care nu poate face față acestei cifre impresionante. Însă datorită faptului că vedem lumea în culori putem recunoaște gustul mâncărurilor și băuturilor.

Este esențială îngrijirea lor

Din păcate multe persoane amână sau ignoră afecțiunile oculare. Totuși, peste 80% dintre afecțiuni pot fi evitate sau tratate. Așadar, este indicat să mergi de două ori pe an la medicul oftalmolog și să ai grijă de sănătatea ochilor tăi.

De câte ori clipești

De când ai început să citești acest articol ai clipit de 6 ori. În medie un adult clipește o dată la cinci secunde, ceea ce înseamnă de 6,5 milioane de ori în timpul unui an. Mușchiul care controlează această mișcare este cel mai rapid din întregul organism.


Citește și:

Cum previi sindromul ochiului uscat

Fardul potrivit în funcție de culoarea ochilor
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia