Remedii naturiste

5 moduri simple să-ți stimulezi ficatul


08 martie 2016 | Daniela Purcaru


Stilul de viață actual, poluarea, aditivii alimentari – toate îngreunează activitatea ficatului și conduc la boli ca alergiile, oboseală cronică, depresie, migrenă, hepatită. Cu o dietă potrivită și cu remedii natural îl poți ajuta să se regenereze.

Semințele de in îi cresc eficiența

Două lingurițe de semințe de in măcinate sunt de ajuns în fiecare zi pentru a stimula ficatul să funcționeze mai bine, mai ales în ceea ce privește funcțiile de inactivare și de eliminare a excesului de hormoni ca estrogenul și testosteronul. Un nivel crescut al acestor hormoni poate duce la apariția sindromului premenstrual, fibromului uterin, chisturilor ovariene, tumorilor de sân.

Verdețurile de primăvară îl curăță

Legumele verzi și verdețurile ca spanacul, urzicile, salata, usturoiul și ceapa verde, untișorul, ștevia influențează pozitiv funcționarea ficatului. Clorofila care le dă și culoarea verde curăță ficatul.

Ceaiurile din plante regenerează celulele hepatice

Sunt multe plante care au darul de a întări ficatul. De pildă armurariul, rădăcina de păpădie, verbina, anghinarea, pelinul, rozmarinul. Acesta din urmă stimulează secreția de bilă și ușurează procesul digestiv. Armurariul acționeză ca antioxidant, detoxifică ficatul, regenerează celulele hepatice. Păpădia e utilă în hepatită și previne formare calculilor biliari.Ține cure de 2-3 luni, timp în care bei între mese 2-3 ceaiuri pe zi. O infuzie o prepare ușor, punând o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. După 15 minute, strecori ceaiul și-l consume călduț.

Lecitina previne ficatul gras

De ajutor în metabilizarea grăsimilor, lecitina reduce colesterolul rău și preîntâmpină apariția depozitelor de grăsime în jurul ficatului, mulțumită acizilor esențiali pe care-i conferă. Laptele de soia și ouăle conțin lecitină. O alternativă este lecitina sub formă de capsule.

Usturoiul și ceapa îi stimulează activitatea

Mulțumită conținutului ridicat de sulf, ceapa și usturoiul cresc activitatea enzimatică, prin urmare curăță și ficatul. În lipsa sulfului, ficatul va face față mai greu toxinelor pe care trebuie să elimine din organism. Alte surse naturale de sulf sunt ouăle, carnea de pește, varza, fasolea boabe, alimentele proteice în general.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Stefy - 09 martie 2016 08:37
Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar! Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia