Utile

5 soluţii ingenioase de scos petele


06 mai 2011 | Isabela Mihalcea


Oricâte soluţii ai folosi, petele de rugină sau de ruj nu ies? Câteva trucuri simple, dar foarte eficiente, vor face din tine o gospodină perfectă.

Oţetul ia petele de fructe roşii

Ţi-ai pătat tricoul cu cireşe, căpşuni, zmeură sau cu roşie? Toarnă peste pată un pahar cu oţet şi lasă-l până a doua zi să acţioneze. Îl speli apoi la maşina de spălat. Foloseşte acest truc pentru toate petele de fructe şi de legume. Este foarte eficient!

Acetona "şterge" petele de ruj

Pe bluza ta preferată ai descoperit o pată de ruj şi nu se spală orice ai face. Aplică câteva picături de acetonă, freacă puţin locul pătat şi spală bluza la maşina de spălat. Ai grijă! Nu aplica acetonă pe bluzele din mătase sau din material sintetic, căci le vei distruge.

Lămâia decolorează rugina

Petele de rugină de pe haine nu ies? O soluţie magică te ajută s-o îndepărtezi. Amestecă zeama de la o lămâie cu o lingură de sare mare, aplică soluţia pe pată şi las-o să acţioneze 15 minute. Spală apoi pata cu detergent de rufe şi clăteşte cu apă caldă.

Petele de cafea ies cu glicerină

Ai vărsat cafeaua pe cămaşa de bumbac? Aplică puţină glicerină direct pe pată, lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Dacă-i vorba de o bluză dintr-un alt material (sintetic, elastan, mătase), foloseşti o soluţie preparată dintr-un gălbenuş de ou şi două linguri de apă caldă. Apoi speli bluza în maşină.

Laptele fierbinte scoate vinul roşu

Ai vărsat vin roşu pe faţa de masă? Pune partea pătată a feţei de masă într-un vas cu lapte fierbinte şi las-o timp de 30 de minute. Dacă nu iese cu lapte fierbinte, aplică pe pată o lingură de amoniac. O speli apoi energic cu detergent de rufe.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Tania - 26 martie 2012 11:04
Avand copilasi mici,am mari probleme cu pete de suc de fructe,in special cu cel de afine sau morcovi. Eu pt pete folosesc K2R spray; pun pe pata inainte de a pune rufele in masina; pana acum am reusit sa scot toate petele, chiar si unele mai vechi. K2r Textile White,este o solutie care ma ajuta sa scot cam orice pata. Functioneaza si pentru petele de machiaj. Eu il am de la o prietena din FRANTA,dar din cate am auzit se gaseste si in CORA si l-am vazut si pe site-urile cu produse de curatenie. Spor la treaba!!!
Florin - 10 decembrie 2012 21:00
geaca sintetica ,,fas,,,pete de?........nu stiu maronii,pe alocuri,geaca e alba,cu ies petele acelea ca e nouaaaaa
Oana - 03 februarie 2014 16:26
O solutie foarte eficienta este o solutie pe care am cumparat-o de pe produsedecuratenie.ieftinedetot.ro, va garantez ca merita.
Soleron - 26 ianuarie 2016 23:12
Minciuni...le-ai incercat personal,sau ai auzit doar si le-ai copiat aici.?????

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia