Afectiuni de la A la Z

6 alimente care scad glicemia


20 februarie 2016 | Sânziana Candrea


Dacă ai fost diagnostică cu diabet, probabil că te gândești tot timpul cum să faci ca să nu crească nivelul de zahăr din sânge. În plus, probabil știi că pentru a menține nivelul glicemiei este necesară o dietă echilibrată, care implică consumul anumitor alimente.

Sunt 6 alimente care te ajută să menții nivelul glicemiei sub control:

Pepenele amar

Acesta este frecvent folosit atât ca produs alimentar, cât și ca medicament în unele culturi asiatice. În America de Nord poate fi consumat proaspăt, conservat, sub formă de ceai sau ca un supliment. Acest pepene amar prin consum activează o enzimă care poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge, deplasându-l din sânge în celulele corpului, unde acesta poate fi utilizat pentru energie.

Scorțișoara

Descoperirile științifice asupra capacității scorțișoarei arată că ajută la reglarea glicemiei. Un studiu din 2003 a arătat că, luând 1 g de scorțișoară, timp de 40 de zile va contribui la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge. Alte studii au avut rezultate contradictorii. Ceea ce știm sigur este că scorțișoară te poate ajuta să folosești mai puțin zahăr în bucătărie, sau chiar în cafea, deoarece se adaugă aroma ei naturală. În plus, este bogată în antioxidanți.

Orzul

Mai multe studii au confirmat acum că o dieta bogată în cereale integrale poate reduce riscul de a dezvolta diabet și ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge. Orzul este bogat în beta-glucan, este o cereală integrală, folosită în produse alimentare și ca medicament de mii de ani.

Fulgi de ovăz

Ovăzul conține fibre solubile beta-glucan, care s-a dovedit că ajută la stabilirea nivelului de glicemie. Aceștia oferă beneficii suplimentare pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2. Reduce colesterolul și ajută la menținerea sub control a greutății. O porție de fulgi de ovăz dimineața este o modalitate ușoară de a-l include în dietă și un început de zi sănătos.  

Ceapa

Ceapa este cea mai bună sursă de hrană care conține crom, care este un mineral important pentru managementul de zahăr din sânge. Cromul ajută organismul să producă factorul de toleranță la glucoză, de care insulina are nevoie pentru a ajuta la îndepărtarea zahărului din sânge în celulele organismului pentru a fi utilizate ca energie.

Spanacul

Spanacul este o legumă bogată în magneziu, care poate contribui la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge, prin reglarea secreției de insulină, precum și utilizarea de glucoză. Întâmplător, persoanele cu diabet de tip 2 au adesea un nivel scăzut de magneziu seric. Desigur, spanac este bogat și în alte elemente nutritive importante, inclusiv beta - caroten, luteină, acid folic, vitamina K, magneziu, mangan, calciu și potasiu.
 

Notă: Menținerea unui echilibru a nivelului de zahăr din sânge este foarte important pentru cei cu diabet zaharat sau pre-diabet. Aceste șase alimente pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Cosmin - 19 februarie 2016 15:08
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
Gina - 19 februarie 2016 22:57
Afacerea oamenilor cu biblioteca acasa! Ai acasa o biblioteca pe care o imbogatesti mereu cu noi carti? Atunci aceasta afacere este perfecta pentru tine! Este exact ceea ce ti se potriveste! Iti imbogatesti biblioteca si castigi bani! E asa de simplu! Pentru mai multe detalii, cauta-ma urgent la adresa de email: [email protected] cu textul ‘Info’
Viorel - 19 februarie 2016 23:29
Oferta incredibila! Te vei convinge foarte rapid ca tocmai ai gasit ceva exceptional! Foarte multi oameni au vazut ca merita si te asteptam si pe tine sa castigi bani intr-o colaborare care iti ofera sansa speciala de a-ti asigura intr-un mod foarte convenabil viitorul. Cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]
George Gabriel - 21 februarie 2016 21:50
Dacă nu ai altceva mai bun de făcut, decât să ți pierzi timpul pe internet fără folos, numai din plictiseala, încearcă să castigi niste bani postand anunturi 1-2 ore/zi. Nu e țeapă, nici glumă. Contract de comision, recomandare de muncă. Editură cauta isteți pentru promovarea cartilor electronice (e-books), pe piata internațională de limbă engleză. Nu e necesară cunoașterea limbii engleze. La 1 febr. s-a dat startul pe piata americana. Ratați ocazia, si veți regreta. Vino acum in echipă si vei fi indrumat pas cu pas. Nu te costă nimic decât câteva zeci de minute zilnic. Detalii la emailul [email protected] numai dacă crezi că ești capabil de seriozitate!

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia