Afectiuni de la A la Z

6 semne care ar putea anunța un cancer


24 septembrie 2014 | Madalina Harjoi


Este important să fii conștientă de orice modificare inexplicabilă a corpului, cum este apariția bruscă a unui nodul sau prezența sângelui în urină. Sunt semne și simptome care pot anunța un posibil cancer.

Aceste simptome sunt adesea cauzate de alte boli, dar este important să consulți medicul de familie pentru investigații amănunțite.

Prezența unor noduli

Mergi la medic dacă observi prezența unui nod în piept, sau dacă ai un nodul care se mărește rapid. O umflătură apărută în zona sânilor poate semnala prezența cancerului la sân, iar una apărută în zona gâtului poate indica un cancer tiroidian. Doctorul va investiga nodulul și va vedea dacă e cazul să te îngrijorezi.

Tuse, dureri în piept și dificultăți de respirație

Consultă doctorul dacă ai o tuse care nu-ți dă pace de mai bine de trei săptămâni. Dificultățile de respirație sau durerile toracice sunt semne care indică o stare acută severă, cum este pneumonia (infecție pulmonară). Totodată, răguşeala şi tusea care nu se vindecă în urma tratamentului pot anunţa existenţa unui cancer faringian sau pulmonar.

Modificări ale tranzitului intestinal

Dacă ai diaree, constipație, sânge în scaun, durere în burtă sau balonarea persistă, mergi la de urgență la medic. Balonarea și indigestia pot anunța prezența cancerului ovarian, iar durerile abdominale și constipația cancerul pancreatic. Scaunul cu sânge poate fi semnul unui cancer gastruic.


Citește și:

Alimentul care poate învinge cancerul

Consumul de zahăr cauzează cancer! Află cum este posibil acest lucru!


Sângerări inexplicabile

Un semn de alarmă ar trebui să-ți dea și dacă tușești cu sânge, dacă sângerezi între menstruații, dacă vomiți cu sânge și dacă observi prezența sângelui în urină. Sângerarea poate semnala prezența cancerului de endometru sau cel ovarian.

Alunițe cu forme neregulate

Dacă observi că ți-a apărut o aluniță care are o formă asimetrică, cu margini zimțate, cu diametrul mai mare de 7 mm și care îți dă senzația de mâncărime sau sângerează, mergi la medic. Oricare dintre aceste modificări înseamnă că există o șansă să ai melanom malign (cancer de piele).

Pierdere în greutate

Consultă medicul dacă ai slăbit foarte mult în ultimele două luni, pierdere în greutate ce nu poate fi explicată prin schimbările din dietă sau prin realizarea de exerciții fizice.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Mirela - 23 septembrie 2014 07:32
Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti detalii cu textul "info" la email: alerym_712yahoo.com
Dana - 23 septembrie 2014 09:14
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia