Cuplu

7 factori care „ucid“ dorința sexuală


31 decembrie 2014 | E.B.


O serie întreagă de situații și fapte de viață pot avea un impact major asupra libidoului. Află care sunt factorii care duc la scăderea dorinței sexuale!

1. Stresul

Multă lume e capabilă să dea randament sporit sub presiune, când vine vorba de viața profesională. Din păcate, lucrurile nu stau la fel, la capitolul viață sexuală. Stresul la locul de muncă, problemele financiare sau personale, toate acestea se pot reflecta negativ în relația cu partenerul. Ca să remediezi lucrurile, trebuie să găsești o cale de a-ți gestiona mai bine nivelul de stres.

2. Probleme de cuplu

Orice problemă de cuplu nerezolvată duce, pe termen lung, la erodarea relației și la scăderea libidoului. În special femeile sunt afectate de acest tip de probleme – începând cu micile certuri și terminând cu insuficienta comunicare. Disensiunile trebuie rezolvate imediat!

3. Alcoolul

Dacă ai nevoie mereu de un pahar de „tărie“  ca să ai dispoziție pentru sex, înseamnă că ceva nu e în regulă. Alcoolul este perceput, la modul general, ca un afrodisiac cu efect de dezinhibare. Dar, pe termen lung, duce la „amorțirea“ libidoului.

4. Somnul insuficient

Somnul insuficient este unul din „ucigașii” majori ai dorinței sexuale. Când cauza este apneea de somn sau insomnia, poți urma tratamente adecvate pentru a remedia situația.

5. Medicamentele

Anumite medicamente afectează libidoul: antidepresivele, antihistaminicele, contraceptivele orale, medicamente împotriva hipertensiunii arteriale șamd.  Cere sfatul medicului, ca să-ți prescrie tratamente alternative sau să-ți schimbe dozajul.

6. Obezitatea

Obezitatea te face să face să te simți greoaie, nedorită, obosită – toate acestea duc la dificultăți în viața sexuală.

7. Stima de sine

Când stima de sine e la cote joase, nici viața sexuală nu e satisfăcătoare. Învață să te placi așa cum ești, fă exerciții fizice și urmează diete care te energizează și care te fac să te simți bine în pielea ta. Rezultatele în dormitor se văd imediat!


Citește și:

Vrei mai mult sex? Iată ce să faci!

Află cum îți influențează sezonul rece viața sexuală!
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Liru - 24 octombrie 2013 15:58
"Când stima de sine e la coate joase". Ce ai vrut sa spui despre coate?
Cristina - 25 octombrie 2013 06:11
Factorul principal este ca noaptea, cel putin dupa ora 12-1 NU EXISTA APA CALDA in mijocul capitalei.Cui ii mai arde de sex cand stie ca se culca nespal?
Rodica - 30 decembrie 2014 18:23

Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Cristi - 30 decembrie 2014 20:02
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Tiberiu Molodovan - 01 ianuarie 2015 18:51
de ce trebuie sa fac sex in fiecare seara ?
Pagina comentarii: 

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia