Afectiuni de la A la Z

7 mituri despre sănătate: Care sunt adevărate?


08 martie 2016 | Alina Costache


Medicina este un domeniu în care toată lumea crede că are ceva de spus. Așa se face că nici bine nu ieși din casă, că și încep să te tragă de mânecă “binevoitorii”: ba că ai ieșit cu părul ud, ba că nu e bine să înoți după ce ai mâncat, ba că aerul condiționat dăunează grav sănătății. Tu știi care din aceste mituri sunt adevărate?

Află în acest articol care dintre următoarele credințe populare sunt false și în care din ele ar trebui să crezi.

Ghimbirul reglează tranzitul intestinal

Unul dintre leacurile populare spune că ghimbirul face minuni atunci când ești deranjată la stomac. Iar știința susține această credință. Dovezile arată că planta ajută la reducerea senzației de greață și la reglarea tranzitului intestinal.

Înotul după masă duce la crampe și la înec 

Știință spune că acest mit nu este complet adevărat, dar nici nu este complet eronat. După ce mănânci, corpul tău are nevoie de o vascularizare sporită la nivelul tractulului și se crede că asta ar îndepărta fluxul sangvin departe de mușchi. Acest lucru poate duce la o acumulare de acid lactic în mușchi, deci înotul imediat după masă ar putea provoca crampe bruște (deși nu fatale).

Mierea grăbește vindecarea 

Potrivit numeroaselor studii în domeniu, acest mit este cât se poate de real. Arsurile ușoare până la moderate (dar nu alte tipuri de răni) se vindecă mai repede dacă pui miere pe ele. Acest lucru se datorează faptului că se creează un mediu umed, antibacterian, care promovează creșterea țesutului.

Untul calmează arsurile

Se pare că nu există niciun sâmbure de adevăr în acest leac tradițional. Nu există dovezi ale vreo unui beneficiu oferit de unt, în acest sens.

Dormitul cu aerul condiționat pornit te poate îmbolnăvi

Este posibil să fie ceva adevăr în acest mit. Aparatele de aer condiționat usucă stratul protector de mucus din căile nazale, ceea ce probabil va permite ca virușii să pătrundă mai ușor în organism. Virusurile se reproduc mai rapid în interiorul unui nas mai rece.

Un măr pe zi ține doctorul la distanță

Știința spune că bătrânii au supraestimat potența acestui fruct. Cu toate acestea, coaja este o sursă bună de quercetina, un antioxidant important, după cum sugerează studiile, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, luptă împotriva astmului și a alergiilor și previne atacurile de cord.

Ciocolata favorizează apariția coșurilor

Se pare că doar ciocolata nu are destulă putere pentru a face un asemenea rău. Batoanele de ciocolată ar putea declanșa o acnee, dar, în acest caz, vinovați sunt, probabil, zahărul, laptele și umpluturile, nu cacaoa.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Manuela - 09 martie 2016 10:14
Incepeti rapid o activitate noua,usoara,serioasa si profitabila!
Nu este un job,ci o afacere. Puteti desfasura aceasta activitate acasa la dumneavoastra de la calculatorul personal.
Cerinte:
-cunostinte minime PC
- calculator
-conexiune internet
-varsta minima 18 ani
-rabdare
-seriozitate
Nu este necesara experienta.Oferim pregatire.Program part-time/full-time
Cu perseverenta,2-3 ore pe zi poti obtine un venit suplimentar.Oferim si cerem seriozitate maxima.
Va oferim detalii la adresa de email: [email protected]

Manuela - 09 martie 2016 10:15
Avem 200 de carti din toate categoriile, la fiecare gasesti detalii despre ele. Pe linkul de mai jos ai lista de carti disponibile: http://www. epublishers. ro/claudiu-neacsu-collaborators/lista-carti-pentru-colaboratorii-dlui-claudiu-neacsu.html Daca doresti sa comanzi o carte sau mai multe, ma contactezi pe adresa de e-mail : [email protected]
Ai o reducere de 10 % la absolut toate cartile. Cum cumperi ? Plata se face ramburs la ridicarea coletului. Pentru a trimite o comanda ma contactezi cu urmatoarele date la email: [email protected] IMPORTANT : Nume si prenume,
Adresa,
Telefon,
E-mail,
Titlul cartii si pozitia ei in tabel,
Editura va trimite cartea prin curier.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia