Afectiuni de la A la Z

7 semne că ai probleme cu rinichii


20 martie 2017 | Mihaela Toader


Alimentația nesănătoasă, abuzul de medicamente și hidratarea insuficientă se numără printre obiceiurile care își pun amprenta asupra funcționării corecte a rinichilor. Însă nu sunt singurele probleme cu care te-ai putea confrunta dacă rinichii nu-și fac treaba.

Te confrunți cu mâncărimi ale pielii

Rinichii elimină deșeurile din fluxul sangvin. Când ei nu mai funcționează corespunzător, ți se modifică aspectul pielii. Mâncărimile cauzate de funcționarea defectuoasă a rinichilor sunt frecvente. În acest caz, tratamentele topice ar putea rezolva parțial problema.

Simți gust metalic

O acumulare de toxine în sânge, ca urmare a nefuncționării rinichilor te poate faci să simți un gust metalic în gură sau să te confrunți cu respirație urât mirositoare. Unii suferinzi spun că senzația se aseamănă celei pe care o produce metalul atins cu limba.

Ți-e greață sau vomiți

Când se acumulează suficiente deșeuri în organism, este posibil să te confrunți cu greață sau vărsături. Greața ar putea duce la lipsa poftei de mâncare. Dacă aceasta persistă multă vreme, ar putea duce la pierderea în greutate.

Citește și: Uleiul esențial de cuișoare combate greața

Simți nevoia să urinezi des

Deoarece rinichii produc urină, frecventă sau rară, ar trebui să monitorizezi drumurile la baie. Pentru unii oameni, problemele cu rinichii îi îndeamnă fals să urineze, în timp ce alții elimină o cantitate mai mare de urină decât de obicei. Mulți spun că acest program anormal îi trezește frecvent noaptea.

Observi modificări în urină

În plus, cei care simt nevoia să urineze foarte des se mai confruntă cu ceva: o schimbare în culoarea urinei. Anomaliile comune includ: sânge în urină, urină mai închisă sau mai deschisă la culoare decât de obicei.

Ai gleznele, picioarele sau fața umflată

O altă funcție a rinichilor este de a elimina excesul de lichid din organism. În cazul în care ei nu mai fac asta, organismul reține apa, fluidul acumulându-se mai ales la extremități, cum sunt gleznele, picioarele, fața și mâinile.

Ești mai tot timpul obosită

Fără o monitorizare corespunzătoare a rinichilor, pacienții cu boli renale pot prezenta o ușoară anemie, care de multe ori duce la oboseală cronică. Alte simptome includ senzație de frig, amețeală sau probleme de respirație.

Citește și: Iată ce să mănânci pentru rinichi sănătoși

Credit foto: www.auncurology.comPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Mihaela - 20 martie 2017 19:29
Real si sigur: castigi part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Lock - 20 martie 2017 21:44
Ne dorim un coleg/a nou/a si serios in echipa noastra pentru 2 proiecte:
http://bit.ly/29ypMJN
si [email protected] com , prin urmare ne-am hotarat sa-l/s-o cautam.
Credem ca atribute precum capacitatea buna de comunicare si relationare, atentia distributiva, simtul pentru detalii semnificative si abilitatea rapida de decizie sunt caracteristicile unui profesionist,
astfel ca aceste elemente sunt printre factorii ce ne vor ajuta sa decidem in procesul de recrutare.
In prezent suntem in cautarea unor persoane pentru pozitia de colaborator, experienta nu e necesara.
Vrei sa lucrezi in cadrul unei compani care iti ofera un program flexibil si avansarea in functie? Te putem califica noi.
Esti persoana care o cautam, daca:
- Esti amabil/a si intelegator/oare?
- Ai cunostiinte de baza si putina experienta?
- Esti consecvent in atingerea obiectelor?
Cautam persoane dornice sa aiba un loc de munca stabil, interesate sa lucreze si sa avanseze in functie dupa ce o vom califica noi.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia