Afectiuni de la A la Z

Acest tip de ulei esențial combate cancerul!


18 septembrie 2014 | Madalina Harjoi


Originar din Marea Mediterană, uleiul esențial de cimbru, amestecat cu cel de măsline, era folosit de greci, la gătit. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sănătății, acesta distruge celulele cancerului pulmonar, ovarian și oral.

Uleiul esențial de cimbru conține între 20-54% timol, un antiseptic puternic, care face parte din clasa de compuși cunoscuți sub numele de biocide. Acestea pot distruge celulele canceroase. Când uleiul de cimbru este utilizat alături de alte produse biocide, precum carvacrolul, care se găsește în uleiul de oregano, acesta își măreșe capacitatea antimicrobiană.  

Ține la distanță cancerul pulmonar

Oamenii de știință au descoperit că uleiul de cimbru distruge până la 97% din celulele cancerului pulmonar. Oamenii de știință spun că uleiul de cimbru amestecat cu cel de măsline mărește capacitatea Hidroxitirozolului, cel mai puternic compus anticancer care se găsește în uleiul de măsline.

Ideal în tratamentul cancerului de sân

Uleiul esențial de cimbru a fost  utilizat în medicina ayurvedică și medicina tradițională, datorită proprietăților antioxidante, antibacteriene și antifungice. Cercetătorii de la Universitatea Celal Bayar din Turcia au realziat un studiu pentru a afla ce efect are uleiul de cimbru sălbatic asupra celulelor cancerului la sân. Aceștia au analizat celulele moarte și modificările epigenetice care au avut loc în celulele canceroase. Epigenetica este procesul prin care anumite gene din ADN sunt activate sau dezactivate în funcție de experiență. Cercetătorii au declarat în revista „Nutriție și cancer“ că uleiul de cimbru sălbatic distruge celulele cancerului de sân. Mai mult decât atât, aceștia au ajuns la concluzia că uleiul de cimbru sălbatic poate fi un candidat promițător în dezvoltarea de noi medicamente terapeutice pentru tratamentul cancerului la sân.


Citește și:

Cimbrul, leac pentru zeci de boli

Iată semințele care previn cancerul!
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Victoria - 17 septembrie 2014 09:22
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul Info la adresa de email:[email protected]
Georgi - 08 octombrie 2014 08:45
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia