Remedii naturiste

Afecțiunile pe care le tratează ghimbirul


22 iulie 2014 | Raluca Lipoveanu


Ghimbirul s-a dovedit a fi o sursă importantă de vitamine și minerale pentru organismul nostru. Folosit de mii de ani în medicina ayurvedică, acesta poate trata anumite afecțiuni, fiind un aliat al sănătății tale, beneficiile sale fiind multiple.

Are grijă de stomacul tău

Proprietățile carminative ale ghimbirului pot fi folosite în calmarea durerilor de stomac. Ghimbirul are rol în relaxarea mușchilor gastrointestinali, prevenind îmbalonarea. De asemenea specialiștii recomandă consumul de ghimbir pentru calmarea crampelor.

Această plantă este folosită și în tratamentul pentru diaree.

Pentru a-ți îmbunătăți sistemul digestiv, încearcă să consumi ghimbir după fiecare masă.


Citește și:

Ghimbirul poate veni de hac cancerului

Ghimbir, leac imunizant


Bun pentru răceală și gripă

Ghimbirul stimulează sistemul imunitar, de aceea este folosit ca tratament natural pentru răceală și gripă. Când ești răcită, consumă ghimbir de mai multe ori pe zi. Astfel organismul ți se va detoxifica iar procesul de vindecare va fi accelerat.

Grețurile din timpul sarcinii

Femeile însărcinate care au grețuri dimineața pot scăpa de ele, consumând ghimbir. Mestecă dimineața ghimbir înmuiat în miere. Dacă nu îți place ghimbirul crud, poți opta pentru suplimente.

Calmează durerea cauzată de artrită

Ghimbirul are proprietăți puternice anti-inflamatorii care te pot ajuta să tratezi durerea asociată cu guta, artrita reumatoidă și osteoartrita. Aplică pastă din ghimbir călduță pe zona cu probleme. De asemenea, include în dieta ta și ghimbir crud sau gătit. Pentru relaxare și calmare, toarnă câteva picături de ulei din ghimbir în cada cu apă.

Previne cancerul

Ghimbirul te poate ajuta să previi cancerul, începând cu cel ovarian până  la cel de la colon. Un studiu făcut de medicii americani a arătat că pudra de ghimbir omoară celulele cancerului ovarian. De asemenea cu ajutorul acestuia, se poate preveni cancerul la sâni, cancerul de piele, cancerul la plămâni sau cancerul pancreatic.

Calmează durerile menstruale

Ceaiul de ghimbir îți calmează durerile menstruale și te calmează. Poți opta și pentru praful de ghimbir sau capsule cu ghimbir.

Tratează migrenele

Ghimbirul poate preveni și trata migrenele. Bea ceai din ghimbir și vei observa o ameliorare a stării tale.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ileana - 15 mai 2015 12:02
Ai un calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati text,, info’’: [email protected] Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail ! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Oferim si solicitam seriozitate!
Dumitru - 16 mai 2015 16:15
Dacă vei consacra, zilnic, o oră sau două înaintării în direcţia stabilită, te vei apropia de ţelul tău, la fel cum se spune pe drept cuvânt că o călătorie lungă este alcătuită dintr-o mulţime de paşi. Fiecare pas are însemnătatea sa - este pozitiv; fiecare oprire este negativă. Totul contează - nu există jumătăţi de măsură. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia