Afectiuni de la A la Z

Află ce îndulcitor declanșează cancerul!


12 noiembrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Obișnuim să consumăm din ce în ce mai multe produse îndulcite. Fie pentru a ne potoli pofta de dulce, fie pentru că nu știm în ce alimente se găsesc îndulcitori. Pe lângă faptul că aceștia favorizează îngrășarea, contribuie la dezvoltarea multor afecțiuni.

Nu numai că zahărul este sursa principală a excesului de calorii, dar studii recente au arătat că celulele canceroase absorb siropul de porumb bogat în fructoză, motiv pentru care este bine să-l eviți. Cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles au descoperit că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza și reproduce, favorizând apariția cancerului pancreatic, una dintre cele mai mortale forme ale bolii.


Citește și:

Îndulcitorii naturali care bat zahărul

Băuturile cu îndulcitori cresc riscul de depresie


Americanii, spre deosebire de oamenii din alte țări industrializate, consumă o cantitate incredibilă de fructoză, în special sirop de porumb bogat în fructoză, care este un amestec de fructoză și glucoză și este utilizat în principal în băuturi răcoritoare, pâine și numeroase alimente procesate.

Ce este siropul glucoză-fructoză

Te-ai gândit să mănânci doar o bomboană cu ciocolată, dar ai ajuns să consumi toată cutia? Motivul nu este lipsa de auto-disciplină, ci mai degrabă e din vina zahărului, care se găsește în multe produse de pe piață. Acest zahăr poartă numele de sirop de glucoză-fructoză.

Acesta este un tip de sirop de porumb produs în așa fel încât glucoza să fie transformată în fructoză, cu ajutorul enzimelor, pentru a obține gustul dulce dorit.

Producătorii folosesc adesea sirop de glucoză-fructoză, pentru că este mult mai ieftin decât zahărul. În plus, extinde termenul de valabilitate ale produselor. Siropul de glucoză-fructoză este utilizat pe scară largă ca un substitut al zahărului în multe bauturi răcoritoare, sucuri, iaurt, cereale, produse de patiserie și supe la plic.

Îndulcitorii hrănesc celulele canceroase

Specialiștii spun că prea mult zahăr de orice fel nu doar că-ți măresc talia, dar crește riscul de a te îmbolnăvi de boli de inima și accident vascular cerebral. În plus, cercetătorii spun că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza și reproduce. Prin urmare, se dezvoltă cancerul pancreatic.

În plus, siropul de porumb bogat în fructoză determină organismul să producă acid uric în exces, care agravează guta, potrivit unui studiu publicat în martie 2012, în revista „Nutriție“. Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord spun că un consum de alimente bogate în fructoză poate agrava boala de ficat gras.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Corneliu Alexandrescu - 11 noiembrie 2014 08:59
Si romanii consuma acelasi zahar din sirop de porumb. Fabricile de zahar primesc siropul de porumb si prin procese chimice il cristalizeaza. Acesta este zaharul pe care il gasim pe raftul magazinelor...Informati-va, desi nu cred sa va dea cineva de la fab de zahar aceasta informatie...oficial...cine are urechi, bine....cine nu....pofta mare...
Ioan - 11 noiembrie 2014 09:17
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
R Adu - 11 noiembrie 2014 11:17
NU numai celulele neoplazice-canceroase utilizează glucoza ca să se dezvolte, iar faptul că aceste celule se divid extrem de rapid nu înseamnă că scăpăm de boală eliminind mâncarea. Sau .......... simplu ........... se atașează o celulă omorâtoare la acest îndulcitor și se scapă de cancer.
Miha - 11 noiembrie 2014 16:39
AI NEVOIE SI VREI SA ITI SCHIMBI SITUATIA FINANCIARA?O SANSA DEOSEBITA PENTRU CEI CARE VOR SA LUCREZE PART-TIME(3ORE PE ZI)? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CASTIGA USOR CEL PUTIN 300$ PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA [email protected] SI AFLA DETALII
Adrian Razvan - 12 noiembrie 2014 06:27
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. (Afacere proprie)
Cerinte:
- cunostinte minime PC.
- necesar calculator.
- conexiune internet.
- varsta minima 18 ani.
- rabdare
- seriozitate
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire unde veti afla toate detalile si apoi care doriti o sa incepeti sa lucrati. Program part-time/full-time , acasa.
Se va lucra pe 2 planuri, iar in al doilea plan, cu 2-3 ore pe zi se poate ajunge usor la 300$ lunar! Pentru detalii trimite “Info“ la e-mail: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia