Ingrijire

Alimente care dăunează grav tenului


04 martie 2016 | Alexa S. Radu


Produse aparent inofensive pot atenta la sănătatea și frumusețea tenului tău. Ferește-te de alimentele cu compuși care atacă pielea feței!

Produsele cu index glicemic mare

Scade consumul alimentelor cu index glicemic ridicat: pâine, paste și produse de panificație din făină albă, orez alb instant sau prefiert, cereale îndulcite sau cu fructe deshidratate. Mănâncă mai puține iaurturi cu fructe din comerț.

Deserturile de-a gata

Deserturile cumpărate de-a gata trebuie evitate. Zahărul degradează proteinele care mențin elasticitatea pielii. La rândul lor, îndulcitorii de zahăr produc dezechilibrul între bacteriile bune și rele – iar acest dezechilibru se reflectă asupra modului în care arăți. Evită produsele cu fructoză artificială, sirop de glucoză sau sirop de amidon de porumb, cele cu zaharină sau aspartam.

Sucurile din comerț

Sucurile și nectarurile din comerț, chiar și cele care au pe etichetă „natural”, sunt de fapt pline de zahăr. Acesta are capacitatea de a degrada colagenul și elastina, proteinele care mențin pielea netedă și suplă. Sucurile îmbuteliate duc lipsă de fibre naturale – deci nu pot echilibra glicemia și nici nu reușesc să contracareze acțiunea negativă a zaharurilor asupra tenului. Consumă cu prudență și fructele conservate în siropuri dulci.

Alimente cu grăsimi hidrogenate

Grăsimile hidrogenate, aflate din belșug în compoziția margarinei, dar și în cea a produselor de patiserie sau a foietajelor din comerț,  au efecte negative asupra pielii.

Vinul în exces

În legislația românească, dar nu numai, vinul este considerat un aliment, datorită aportului de antioxidanți și de substanțe benefice sistemului cardiovascular. Consumat însă în exces, vinul deshidratează sever, duce la dilatarea microcapilarelor pielii și favorizează apariția cuperozei. În plus, afectează buna funcționare a ficatului, a rinichilor, ceea ce se reflectă ireversibil la nivelul tenului.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Tiberiu - 04 martie 2016 08:53
Ai un scop in viata ? …Vrei sa faci parte din ceva maret si unic cu impact mondial in ce priveste cartile electronice ?…Vrei sa castigi bani muncind acasa cand doresti tu si facand parte dintr-o echipa profesionista si motivata ? … cum, detalii poti obtine aici : [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia