Diete

Alimente care îți încetinesc metabolismul


27 noiembrie 2014 | Mădălina Hârjoi


De câte ori nu ți s-a întâmplat să vrei să slăbești și să-ți faci un plan pentru a scăpa de kilogramele în plus? Ai început să faci mișcare, ți-ai modificat dieta, dar chiar și așa n-ai ajuns la silueta mult visată.

Specialiștii spun că una dintre greșelile pe care cei care vor să slăbescă le fac este să consume alimente, care nu sunt chiar sănătoase. Acestea încetinesc metabolismul și pot provoca o serie de efecte secundare: creșteri în greutate, risc crescut de a suferi de boli digestive, de disfuncții tiroidiene și de dezechilibru hormonal.

Sucurile de fructe prelucrate

Pe piață se găsesc numeroase sucuri de fructe ce conțin substanțe chimice și zaharuri adăugate. Consumul de cantități mari de suc de fructe prelucrat îngreunează metabolismul. Prin urmare, evită-le pe cât posibil și încearcă să-ți faci propriile sucuri din fructe și limonade.


Citește și:

Dieta care ține sub control consecințele obezității

Uite ce să incluzi în dieta ta ca să slăbești!


Alimentele procesate

Atunci când consumi prea multe alimente procesate, riști să suferi de deficiențe nutritive, care pot favoriza dezvoltarea bolilor metabolice cronice, cum sunt diabetul și bolile de inimă.

Cerealele integrale

Chiar dacă la prima vedere acestea sunt sănătoase, cele mai multe sunt departe de a ajuta metabolismul. Trei din elementele principale ale cerealelor care încetinesc metabolismul sunt glutenul, amidonul și acidul fitic. Glutenul poate duce la inflamare; amidonul se transformă în zahăr în organism și acidul fitic împiedică absorția de minerale, astfel încât organismul nu mai obține mineralele și vitaminele din cereale integrale, care ar putea ajuta metabolismul.

Batoanele cu musli

Sunt considerate alimente sănătoase, dar specialiștii avertizează că acestea sunt bogate în zahăr și alte ingrediente procesate. Cel mai bine ar fi să-ți faci propriile batoane acasă. Folosește semințe germinate, nuci și fructe proaspete sau uscate fără adaos de zahăr.

Alimentele prăjite

La fel ca și alimentele fast-food, cele prăjite sunt adesea bogate în grăsimi și sărace în substanțe nutritive. Consumul de alimente prăjite, cum sunt carnea de pui, peștele, gogoșile, cartofii prăjiți pot îngreuna funcționarea metabolismului.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ioan - 27 noiembrie 2014 16:37
cum, numai pentru persoane serioase! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: ioanheredea@yahoo.com
Liviu - 04 decembrie 2014 13:47
Oferta noua de lucru part-time si full-time! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: liviuastilean88@gmail.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia