Diete

Alimente care te îngrașă fără să bănuiești


12 martie 2016 | Daniela Purcaru


Ai renunțat la dulciuri, mâncăruri grase și pâine, dar tot nu reușești să slăbești pe cât ți-ai dori. Câteva alimente îți sabotează în continuare cura, așa că trebuie să uiți de ele când ești la dietă.

Fructele uscate

În mod normal, ele sunt o alegere bună pentru gustări mai ales, dar tot varianta proaspătă este mai bună, cu atât mai mult când ești la cură. O ceașcă cu mix de fructe uscate poate ajunge să conțină de opt ori mai multe calorii și zaharuri decât una cu fructe care n-au trecut prin procesul de deshidratare. De pildă, 100 de grame de boabe de struguri au circa 70 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de stafide ajunge la aproape 300 de calorii.

Iaurtul

Da, ai citit bine, chiar și iaurtul te poate îngrășa, dacă alegi unul sărac în grăsimi. Pentru a ajunge în acest stadiu, iaurtul este precesat intens. Cum gustul iaurtului degresat nu este tocmai plăcut, i se adaugă zahăr, ceea ce-l face un aliment dăunător în diete. Dacă alegi varianta care conține fructe, ai optat de fapt și pentru arome și coloranți care dau acel gust plăcut. Silueta nu-ți va fi amenințată însă de iaurtul simplu în care presari bucăți de fructe proaspete.

Cerealele

Dacă optezi cerealele plăcute la gust, care conțin zahăr sau alte adaosuri sunt șanse mari să nu reușești să ai silueta mult dorită. Varianta de cereale integrale simple este ceea ce ai nevoie. Atenție și la gustările cu rondele de orez expandat! Nu conțin grăsimi, au puține calorii, dar nu-ți aduc un plus de fibre și proteine, necesare chiar și în slăbit, pentru că-ți dau energie și-ți asigură senzația de sațietate.

Știai că…

… și batoanele de cereale care promit să te ajute în dieta de slăbit de fapt, te păcălesc? De vină sunt adaosurile de margarină, ulei hidrogenat, dextroză și fructoză care înlocuiesc zahărul, dau gust plăcut batoanelor, dar cresc numărul de calorii pe porție și-ți afectează pancreasul.

Sucurile de fructe

Spre deosebire de sucurile din comerț, unul preparat acasă este o alternativă sănătoasă, dar nu și dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Prin stoarcere, sunt distruse fibrele care ajută zaharurile din fructe să fie eliberate treptat în sânge. Un pahar de suc de portocale conține fructoză într-o cantitate mai mare decât o portocală consumată ca atare, pentru că, pentru obținerea lui, au fost stoarse 2-3 portocale. E foarte ușor să ajungi o cantitate mare de glucide bând suc de fructe sau de legume.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Claudia - 12 martie 2016 09:22
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: claudia9claudia@yahoo.com
Vasilica Florina - 12 martie 2016 10:33
Câştiguri din prima lună! 100-285 de euro lunar! Căutăm colaboratori care vor să câştige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima lună! Oferta este pentru toate localităţile ţării. Lucraţi in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte uşoară. Cerem şi oferim seriozitate maximă! Pentru mai multe informaţii, solicitaţi acum detalii unuia dintre membrii echipei. Trimiteţi un mail cu solicitarea “detalii” la adresa: vasilica.florina@gmail.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia