Sfaturi si trucuri

Alimente și băuturi afrodiziace: între da și nu


01 noiembrie 2014 | E.B.


Circulă o mulțime de mituri despre alimentele și băuturile cu proprietăți miraculoase, care-ți stimulează viața sexuală. Dar, cât de eficiente sunt ele în realitate?

Ardeiul iute: e bun!

Ardeiul iute este un afrodiziac prin excelență, pentru că are capacitatea de a stimula terminațiile nervoase, accelerând pulsul. Determină eliberarea endorfinelor, de către hipotalamus și hipofiză, având efect asemănător opiaceelor, prin capacitatea lor de a reduce durerea și de a produce o senzație de bună dispoziție.

Alcoolul: nu e bun!

În cantități mici, băuturile alcoolice reduc inhibițiile și facilitează relaționarea. În cantități mari, însă, nu au deloc efect afrodiziac, dimpotrivă – pot afecta serios performanțele sexuale. În general, se spune că un pahar de vin sau o cupă de șampanie sunt suficiente pentru a-ți face curaj, înainte de a porni „la atac”.

Țelina: e bună!

E bogată în apigenină, cu efect vasodilatator. În medicina tradițională, este un leac recunoscut pentru disfuncțiile sexuale masculine. 


Citește și:

Viața sexuală în timpul celor 9 luni de sarcină

9 motive pentru care femeile n-au chef de sex


Ciocolata: și da, și nu

Simplul fapt de a mânca ciocolată nu te face mai performantă „la pat”. Este însă un aliment care îți creează o stare de bine, prin conținutul său de compuși specifici: glucide, cu efect energizant, cafeina, teobromină, teofilină – substanțe tonice cu efect stimulant - , feniletilamină, cu acțiune antidepresivă.

Ginsengul: e bun!

Are efect stimulent sexual pentru ambele sexe. Ba chiar este recomandat, în cure de mai multe săptămâni, persoanelor care suferă de tulburări sexuale. Și infuzia din rădăcină de ginseng poate duce la creșterea libido-ului.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Vintila Elena - 09 noiembrie 2014 18:19
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia