Vedete

Azi este ziua Dragăi Olteanu Matei! Lasă-i un mesaj, pe Click Pentru Femei! - VIDEO


24 octombrie 2011 | Alex Toderasc


Doamna teatrului românesc s-a născut pe 24 octombrie în 1933 la Bucureşti. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru si 100 roluri în Televiziune.

După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamţ unde a înființat compania teatrală „Teatrul Vostru".

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii“ de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chiriţa“ după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987),"Gaiţele“ de Kiritescu (1978), „Căruța cu paie“ de Mircea Stefanescu, „Hagi Tudose“ de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia“ de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou“ de D.R. Popescu, „Autorul e în sală“ de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Național a mai jucat în „Azilul de noapte“ de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ“, o dramatizare dupa romanul cu același nume al lui Dinu Sararu.

A facut o cariera plină de succes și în televiziune unde a avut apariții memorabile in programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucand-o pe Veta, soția lui Nea Mărin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Mărin miliardar“.

"Mie nu-mi place să fac tămbălău de ziua mea, fără prea multe mofturi. O să răspund invitaţiilor care mi s-au adresat pentru ziua de astăzi şi o să stau la masă împreună cu apropiaţii mai spre seară", a spus actriţa aniversată, pentru Adevarul.

VIDEOPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Marina - 24 octombrie 2011 14:13
La multi ani si multa sanatate pentru doamna Draga
Ilinca - 24 octombrie 2011 14:18
Va urnaresc cu mare placete cand reusesc sa va vad pe micul ecran , va doresc multa sanatate si La multi ani !!!
Gica - 24 octombrie 2011 14:18
La multi ani doamna actrita, cea mai mare actrita din Romania. Sa fiti sanatoasa si fericita!
Monica - 24 octombrie 2011 15:23
LA MULTI ANI,SANATATE SI NUMAI ZILE SENINE!
O adevarata doamna,discreta,fina si deosebit de inteligenta!

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia