Remedii naturiste

Băutura care combate efectele negative ale fumatului

30 martie 2016 | Madalina Harjoi






Aproape toți fumătorii sunt conștienți de efectele negative pe termen lung ale fumatului. În țara noastră, principalele cauze de deces sunt reprezentate de afecțiuni cauzate sau agravate de fumat: boli cardiovasculare și repiratorii cronice și cancer.

Cum te poate îmbolnăvi fumatul

Atunci când fumezi, toxinele din fumul de țigară ajung în sânge. Acești compuși chimici cresc șansele de formare a cheagurilor, măresc tensiunea arterială și ritmul cardiac. Astfel, poate apărea un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Mai mult, fumatul reduce cantitatea de oxigen care ajunge în piele. Acest lucru înseamnă că, dacă fumezi, pielea îmbătrânește mai repede. În plus, fumatul prematur crește de trei ori șansele apariției ridurilor faciale, în special a celor din jurul ochilor și a gurii.

Dacă ești fumător, ești mai susceptibil să suferi un accident vascular cerebral, spre deosebire de cineva care nu fumează. O modalitate prin care fumatul poate crește riscul unui accident vascular cerebral este prin creșterea șansele de a dezvolta un anevrism cerebral. Aceasta este o umflătură într-un vas de sânge cauzat de o subțiere în peretele vasului de sânge. Acesta se poate rupe sau sparge, situație care poate conduce la o stare extrem de gravă, cunoscută sub numele de hemoragie subarahnoidiană, care este un tip de accident vascular cerebral, și care poate provoca leziuni ale creierului și chiar deces.

Medicii recomandă consumul unei băuturi, pe care o poți prepara chiar tu acasă, pentru reducerea efectele secundare negative ale fumatului. Acest lucru este util mai ales celor care au fumat mai bine de cinci ani.

De ce ingrediente ai nevoie:

1 rădăcină mică de ghimbir

2 lingurițe turmeric

400 g usturoi, descojit și tăiat în sferturi

1 l apă

400 g zahăr brun

Cum prepari rețeta

Pune apa într-un vas, după care adaugă zahărul. Când apa începe să fierbe adaugă și celelalte ingrediente. Lasă amestecul să dea într-un clocot, dă de pe foc și aștepată să se răcească la temperatura camerei. La final, strecoară și păstrează soluția la frigider.

Cum se administrează

Ia 2 lingurițe din această băutură dimineața pe stomacul gol și 2 linguri seara, după cină.



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia