Terapii alternative

Beneficiile apei alcaline


07 ianuarie 2016 | Alina Costache


Nivelul pH-ului din orice apă variază dependent de sursa de apă, iar experţii afirmă că apa naturală de izvor are, de obicei, un pH acid. Pe de altă parte, se pare că apa alcalină ajută la neutralizarea acidului în sânge, ceea ce duce la niveluri crescute de oxigen, precum și la creşterea energiei şi a metabolismulului. 

Date științifice despre apa alcalină

În chimie, pH-ul este măsura pentru aciditatea sau bazicitatea oricărei soluţii apoase. Soluțiile care au un pH mai mic de 7 sunt denumite acide și soluțiile având un pH mai mare de 7 sunt alcaline. Apa pură are un pH care este aproape de 7.

Din moment ce apa alcalină are un nivel al pH-ului mai mare decât apa de la robinet, există o mulțime de cercetători care susţin beneficiile despre care vei citit în acest articol. 

1. Are proprietăți antioxidante

Apa alcalină are proprietăți antioxidante, care ajută prin contracararea radicalilor liberi. Aceşti radicali pot provoca îmbătrânirea prematură și alte tipuri de probleme. Antioxidanții, însă, sunt în formă lichidă, ceea ce permite absorbția rapidă în sistem. Se crede, de asemenea, că în această apă potabilă există anumite elemente care ajută la prevenirea cancerului.

2. Curăţă organismul

De altfel, apa alcalină ajută la curăţarea organelor, în special a colonului.  Mai mult, acesta este un bun remediu contra constipaţiei. Pe măsură ce bei apă, în mod regulat (zilnic) , organismul tău va fi mai sănătos şi mai rezistent la viruşi, gripă, răceli și la alte boli care au legătură cu imunitatea scăzută.

3. Beneficii pentru piele

Apa alcalină întinereşte pielea și o menține hidratată. Aceasta ajută la regenerarea țesuturilor şi contribuie la elasticitatea și sănătatea generală a pielii. Mai mult, apa ajută la detoxifiere, lăsând pielea mai fină şi mai puţin predispusă la erupţii. Când echilibrul pH-ului este ţinut sub control, nutrienții pot fi mai ușor absorbiţi de piele.  Apa alcalină este aliatul perfect şi pentru cele care şi-au propus să scape de kilogramele în plus.

4. Alte beneficii pentru sănătate

Alte caracteristici ale apei: este utilizată cu succes de cei predispuşi la entorse sau care pot suferi de artrită. Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Oportunitate! - 07 ianuarie 2016 13:03
Ofertă de muncă! Selectăm colaboratori în vederea desfășurării unei activități la domiciliu. Dacă deții cunoștințe minime de navigare pe internet și ușurință de lucru cu fișiere pdf și word, alătură-te echipei noastre. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia