Copii

Beneficiile jocului Kendama asupra dezvoltării copilului

15 iunie 2017 | Madalina Ionescu


Jucăria japoneză din lemn este departe de a fi un gadget de ultimă oră, dar, cu toate acestea, a reușit să-i fascineze pe copii, atât pe cei mai mici, cât și pe cei mai mari.

Prețul unei astfel de jucării este cuprins între 20 și 100 de lei, aceasta fiind printre cele mai căutate din magazinele de specialitate.

Popularitatea  jocului nu poate fi decât îmbucurătoare pentru părinți, ai căror copii sunt interesați să exerseze Kendama, în detrimentul petrecerii timpului în fața micilor și marilor ecrane.

Iată câteva dintre beneficiile acestui joc asupra dezvoltării celor mici:

Revenirea la jocurile simple ale copilăriei

Specialiștii afirmă că beneficiile unui astfel de joc sunt numeroase. Kendama îi ajută pe copii să se întoarcă la lucrurile simple și să descopere fericirea într-un joc real și nu unul virtual, așa cum se întâmpla până acum.

Citește și: Cum protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

Dezvoltarea unor abilități

Dincolo de desprinderea celor mici din fața ecranelor telefoanelor și computerelor, kendama are rolul de a le dezvolta anumite trăsături de personalitate, precum și a unor abilități.

Copiii care joacă kendama devin mai răbdători, își îmbunătățesc capacitatea de concentrare, de luare de decizii într-un timp scurt, de ajungere la reușită după numeroase eșecuri, adică de determinare, viteza de reacție.

Kendama, ca tehnică de meditație

Chiar și copii pot practica meditația, iar kendama este un mod perfect pentru ei de a se concentra asupra unor lucruri esențiale în viață, în timp ce exersează jocul.

Încredere în sine

Se consideră că jocul îi ajută pe copii să-și dezvolte și încrederea în sine. După numeroase încercări, aceștia reușesc să devină tot mai buni în practicarea jocului, dobândind încrederea de a le arăta și altora ceea ce au reușit să obțină prin forțe proprii.

Citește despre: Copilul tău se bâlbâie. Ce faci?Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia