Stil de viata

Beneficiile surprinzătoare ale sâmburelui de avocado


08 ianuarie 2016 | Mădălina Hârjoi


Avocado sunt fructe delicioase, cu foarte multe beneficii pentru sănătate. În mâncărurile sărate , cât și în cele dulci, fructul dă un gust aparte. Cu toate acestea, mulți oameni ignoră sâmburele de avocado, despre care oamenii de știință spun că poate combate un tip de cancer numit leucemie mieloidă acută.

Leucemie mieloidă acută este o formă de cancer care afectează maduva osoasă. Boala face ca celulele din maduva osoasă să stagneze înainte să ajungă la maturitate, ceea ce duce la un exces de celule, numite mieloide, în maduva osoasă, celule care funcționează defectuos.

Pentru că este o formă acută de cancer, boala se poate răspândi, poate să evolueze rapid și să afecteze sistemul limfatic, organele interne și organele de reproducere dacă nu este tratată la timp.

Proprietăți anticancer

Un studiu recent publicat în numărul din aprilie 2015 al revistei „Cancer Research“ arată un rezultat uimitor: un compus care se află în sâmburele de avocado are proprietăți anticancer.

Un grup de oameni de știință format din cercetători de la Universitatea din Waterloo și Spitalul Mount Sinai din Canada și de la Universitatea din Perugia, Italia, și-au unit forțele pentru a explora efectele acestui compus în ceea ce privește creșterea și răspândirea celulelor canceroase.

Ei au administrat câteva sute de remedii naturale celulelor cauzatoare de leucemie acută mieloidă în vitro pentru a vedea dacă oricare dintre aceastea sunt eficiente. Rezultatele studiului au fost uimitoare. Un compus din sâmburele de avocado, numit avocatin B, s-a dovedit a fi incredibil de eficient împotriva celulelor canceroase.

Proprietăți antioxidante

Antioxidanții care se găsesc în sâmburele de avocado pot ajuta la scăderea colesterolului din sânge și a tensiunii arteriale, ține diabetul la distanță și întăresc imunitatea.

Un studiu realizat de Universitatea Națională din Singapore în decembrie 2014 arată că sâmburii de avocado au un nivel mai mare de activitate antioxidantă decât celelalte părți ale fructului.

Proprietăți antiinflamatorii

Antioxidanții din sâmburii de avocado pot ajuta la reducerea inflamației, atenuarea durerilor articulare. O cercetare efectuată de Universitatea de Stat din Pennsylvania și publicat în „Current Pharmaceutical design“ în 2013 arată că antioxidanți din sâmburii de avocado pot scădea colesterolul, tensiune arterială.

Conținut ridicat de fibre

Sâmburii de avocado au un conținut foarte ridicat de fibre solubile, importante pentru sănătatea sistemului digestiv, precum și pentru pacienții cu boli de inimă, deoarece ajută la reducerea colesterolului.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Cosmin - 08 ianuarie 2016 13:27
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
Adelina - 08 ianuarie 2016 14:16
VREI SA CASTIGI?Nu stii?Nu trebuie experinta si studii,se invata.In fata calculatorului, este simplu,usor si relaxant.Este un"PROIECT",este nevoie de colaboratori foarte seriosi si oferta este valabila pentru toata tara.Fii curios si cere detalii la adresa de email:[email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia