Afectiuni de la A la Z

Boli care se agravează vara


26 iulie 2014 | Madalina Harjoi


În lunile de vară anumite afecțiuni, pe care le ai deja, se pot agrva. Iată care sunt acestea și cum te poți feri de ele!

Pitiriazis versicolor

Dacă stai la soare și nu te protejezi de razele solare te poți alege cu pitiriazis versicolor. Aceasta este o boală de piele care se caracterizează prin apariția unor pete mici, rotunde, brune sau decolorate. Printre simptomele afecțiunii se numără mâncărime, cojirea pielii. Pentru a preveni apariția acestei boli poartă haine din bumbac, nu sta foarte mult la soare și nu fă baie în piscine. Totodată, este foarte important să te prezinți la medicul dermatolog când observi orice mică schimbare pe piele.


Citește și:

Cum previi şi tratezi inesteticele varice

VIDEO. Semnele ascunse care te anunţă că ai astm


Diabetul

Este una dintre bolile care se poate agrava din cauza căldurii și a transpirației excesive, care poate duce la deshidratare. Dacă suferi de diabet consumă foarte multe lichide, chiar dacă nu ți-e sete și nu te abate de la tratamentul prescris de medicul tău.

Bolile cardiace

Și aceastea se pot agrava pe timpul verii. În lunile călduroase presiunea sângelui scade, deoarece organismul elimină căldura pentru a elimina supraîncălzirea. Temperaturile mari din termometru favorizează crizele de tensiune. Acestea se manifestă prin dureri de cap, transpirație în exces. Prezintă-te de urgență la medic, de la primele simptome.

Astm

Din cauza căldurii, a prafului, a poluării excesive, astmul se poate agarava pe timpul verii. În lunile călduroase mergi în excursii la munte, pentru a resipra un aer mai curat și pentru a sta la o temperatură suportabilă. Totodată, verifică aparatul de aer condiționat. Curăță filtrele acestora, pentru a îndepărta microbii depuși pe plase.

Varicele

Temperaturile foarte mari pot agrava varicele, de aceea, dacă suferi de această boală, evită să stai mult la soare, să faci băi fierbinți sau să te epilezi cu ceară caldă. Totodată, poartă încălțăminte confortabilă, nu sta picior peste picior, consumă o dietă bogată în alimente ce au seleniu, zinc, vitamine (A, C, E) și bea cât mai multe lichide.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ileana - 25 mai 2015 14:15
Ai un calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati text,, info’’: [email protected] Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail ! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Oferim si solicitam seriozitate!

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia