Afectiuni de la A la Z

Boli cauzate de consumul de carne procesată


29 octombrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Ne-am obișnuit ca pe masa noastră să se regăsească multe preparate din carne procesată. Specialiștii ne avertizează că acestea au numeroase consecințe negative asupra sănătății noastre. Iată la ce te expui!

Carnea procesată trece printre-un proces chimic care îi prelungește durata de viață. Anumite alimente, cum sunt salamurile, cârnații, șunca, hot dogurile ne pot îmbolnăvi.

Obezitate

Aceasta este una din bolile cele mai periculoase care-ți pune viața în pericol. Afecțiunea nu este favorizată doar de consumul de carne procesată, ci apare și din cauza unui regim alimentar haotic. Carne procesată este plină de sare, grăsimi și calorii. Sarea poate duce la retenția apei, precum și la apariția hipertensiunii arteriale.


Citește și:

Efectele nocive ale alimentelor procesate

Ce tip de carne este indicat să consumi


Boli de inimă

600.000 de americani mor de boli de inimă în fiecare an. În carnea procesată se găsește de trei ori mai multă sare decât în alte alimente. Aportul mare de sare favorizează apariția bolilor de inimă și slăbește vasele de sânge.

Diabet

Nu doar dulciurile te pot îmbolnăvi de diabet zaharat. Carne procesată conține nitrați, care reduce secreția de insulină, afectând glucoza din sânge. Doar două felii de salam sau un hot dog, precum și o porție de carne procesată, consumate zilnic crește riscul de diabet cu 29%.

Cancer

Aceasta este o boală care afectează 25% dintre americani, la un moment dat în viața lor. Un studiu efectuat în Hawaii a arătat că persoanele care au consumat cantități mari de carne prelucrate au avut un risc cu 67% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ioan - 28 octombrie 2014 12:50
Cautati-ne si veti descoperi ceva uluitor! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia