Afectiuni de la A la Z

Cauzele mai puțin știute ale apariției febrei


28 ianuarie 2015 | Mădălina Hârjoi


O infecție virală sau bacteriană este una dintre cele mai comune cauze ale apariței febrei; creșterea temperaturii corpului este un semn că sistemul imunitar încearcă să lupte cu  infecția.

Pot exista însă și alte cauze ale febrei, de care să nu știi.

Bolile inflamatorii cronice

Când orice țesut din corp prezintă semne inflamatoare cronice, există o șansă să apară febra. De exemplu, dacă pereții interiori ai vaselor de sânge sunt inflamați, așa cum se întâmplă în cazul anumitor afecțiuni precum arterita și vasculita, pacienții pot suferi de febră.

Problemele pulmonare

Febra este un simptom comun în bronșită și pneumonie, dar există diverse afecțiuni pulmonare care se caracterizează și prin febră. De exemplu, un pacient cu embolie pulmonară - cheaguri de sânge în vasele care transportă sângele la plămâni – poate avea febră.

Infecțiile urinare

Când orice parte a tractului urinar - rinichi, uretere, vezică urinară sau uretră – nu funcționează corespunzător, poate apărea febra. Pielonefrita este o infecție a rinichilor; cistita este o infecție a vezicii urinare și infecția uretrei se numește uretrita - toate aceste afecțiuni se pot caracteriza și prin febră.

Medicamentele

Anumite pastile sunt asociate cu febră imediat după administrare, cum sunt unele antibiotice. Este posibil ca persoana respectivă să fie alergică la unele componente prezente în medicamente.

Expunerea la animale

Animalele pot transporta câteva bacterii, care pot să-i îmbolnăvească pe oameni. Expunerea la astfel de bacterii se poate manifesta prin febră. Specialiștii spun că infecția cu bacteria Coxiella burnetii duce la boala numită febra Q. Deoarece acest organism este foarte rezistent la dezinfectanți și căldură, poate supraviețui perioade lungi de timp. Infecția cu această bacterie poate dezvolta pneumonie și hepatită.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Adrian Razvan - 27 ianuarie 2015 11:50
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail:
[email protected]
Ioan - 27 ianuarie 2015 17:47
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: [email protected]
Florin - 27 ianuarie 2015 19:12
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Adam - 28 ianuarie 2015 08:37
Cea mai serioasa oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia