Afectiuni de la A la Z

Cauzele neștiute ale durerilor de cap și de gât


10 februarie 2015 | Mădălina Hârjoi


Ți se întâmplă deseori să te doară capul și gâtul în același timp? Oamenii de știință spun că există o legătură între cele două dureri și au identificat și de ce apar acestea.

Durerile de cap care își fac apariția odată cu cele de gât sunt adesea cauzate de:

Stres

Durerile de cap sunt, de multe ori, un rezultat al stresului. Atunci când ești stresată, îți încordezi mușchii gâtului și astfel apare durerea de gât și cea de cap.

Postura capului și a gâtului

Când capul și gâtul sunt într-o poziție dificilă pentru o perioadă îndelungată de timp, ca atunci când echilibrezi telefonul între ureche și umăr, te poți confrunta cu dureri de cap și de gât. Mai mult, dormitul pe o pernă aplatizată, îți poate crea neplăceri.

Iluminatul insuficient

Când citești sau când faci alte activități, dar camera nu este luminată suficient, ochii îți obosesc iar mușchii frunții și ai scalpului devin rigizi. În aceste condiții, apare durerea de cap și cea de gât.

Mestecatul gumei

Crezi sau nu, mestecatul gumei poate încorda mușchii capului și a gâtului, ducând la apariția durerilor de cap și a celor de gât.

Migrenă

Este o durere de cap intensă, favorizată de iritarea vaselor de sânge din creier. Uneori, durerile de gât și rigiditatea sunt semne ale unei migrene iminente.

Afecţiunile articulaţiei temporo-mandibulare

Sunt condiții care afectează maxilarul și gâtul și care pot da dureri de cap și de gât.

Meningita

Este o afecțiune gravă, care poate pune viața în pericol, și care se caracterizează prin inflamarea meningelor, membranele care învelesc creierul și coloana vertebrală. Simptomele meningitei includ adesea dureri de cap, rigiditatea gâtului și febră.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ioan - 09 februarie 2015 14:30
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: [email protected]
Adrian Razvan - 09 februarie 2015 14:43
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail:
[email protected]
Alina - 10 februarie 2015 11:37
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia