Machiaj si coafura

Ce culoare de păr ţi se potriveşte?


27 aprilie 2010 | Diana Nicolae


Fie că ai nevoie de o schimbare sau doar vrei să încerci o nouă culoare, întrebarea e mereu aceeaşi: „ce nuanţă să aleg?”. Iată câteva criterii de care să ţii cont pentru a nu da greş. Nuanţa pielii dictează alegerea vopselei

Pentru a alege culoarea de păr potrivită tenului tău trebuie mai întâi să stabileşti dacă nuanţa pielii face parte din tonurile reci sau calde. Astfel, dacă ai pielea aurie, măslinie sau închisă la culoare şi ochii căprui sau negri, ai tenul cald. Te încadrezi în tonurile reci dacă ai pielea deschisă la culoare şi ochii albaştri sau verzi.
Culorile de vopsea se împart şi ele în mai multe categorii. Astfel, poţi opta pentru culori calde sau pentru culori reci. Cele calde conţin de obicei culoarea galbenă, auriu sau culoarea chihlimbarului, in timp ce blondul nordic şi nuanţele de brunet descriu tonurile reci.
În funcţie de tenul tău alegi o culoare de vopsea rece sau caldă astfel:
Dacă ai tenul deschis sau palid, optează pentru nuanţe uşoare de blond şi evită culorile închise.
Dacă ai tenul rozaliu-roşiatic, alege culorile cenuşii, care-ţi vor neutraliza roşeaţa şi vor reda echilibrul. Evită nuanţele aurii sau roşiatice.
Dacă ai tenul măsliniu sau închis la culoare, ţi s-ar potrivi nuanţele de blond închis, alună sau tonurile aurii.
Dacă ai tenul cu tente gălbui, nuanţele roşiatice sau cele coniac te prind de minune, redând echilibrul.

Ţine cont şi de culoarea ochiilor

Pe lângă nuanţa pielii, culoarea ochiilor este un alt factor care trebuie luat în considerare atunci când îţi alegi vopseaua. Dacă ai ochii căprui, cel mai bine te prind nuanţele maronii, de chihlimblar care să-ţi pună în evidenţă trăsăturile. Ochii verzi sunt puşi în evidenţă de tonurile roşiatice. Pentru ochii albaştri sunt ideale nuanţele de blond, chiar şi cele platinate, spre alb. Alege culorile închise de şaten sau chiar brunet dacă ai ochii negri.

Culoarea naturală a părului, un factor important

Culoarea naturală a părului este foarte importantă în alegerea vopselei de păr. În funcţie de pigmentul natural al firului de păr îţi poţi da seama dacă nuanţa pe care o aplici va prinde sau nu. Cel mai bine este să alegi o vopsea cu un ton sau două mai deschisă sau mai închisă decât culoarea ta naturală.
Dacă eşti brunetă, te avantajează culorile precum maro închis sau ciocolatiu, pe care le poţi combina cu şuviţe blonde.
Dacă eşti blondă, cel mai bine te prind nuanţele de blond sau coniac.
Dacă eşti şatenă, cel mai indicat este să alegi nuanţele de maro alună, caramel sau coniac.

Sfat: Pe majoritatea cutiilor de vopsea vei găsi instrucţiuni legate de nuanţa iniţială a părului şi de cea obţinută după vopsire. Ai grijă însă, aceste instrucţiuni se aplică doar dacă ai părul natural, nu dacă a mai fost vopsit înainte, caz în care vopseaua interacţionează diferit.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nicoleta - 13 iunie 2013 15:43
buna eu sunt destul de inchisa la ten si am parul saten si ochi albastri ce culuare la par mi-sar potrivi ma tot gandesc sama vopsesc si nu stiu ce culuare mi s-ar potrivi:P

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia