Afectiuni de la A la Z

Ce efecte adverse au cele mai administrate pastile


24 martie 2016 | Ela Simion


Luăm frecvent antiinflamatoare, cum este aspirina, antibiotice, analgezice și le considerăm prietenii buni la nevoie. Dar câți dintre noi citim cu atenție rubrica în care sunt enumerate reacțiile adverse date de fiecare medicament în parte?

Fie că apelezi la calmante, la pastile cu efect antiinflamator sau la medicamentele care combat infecțiile bacteriene, este important să nu abuzezi de ele. Iată care sunt reacțiile adverse pentru principalele grupe de medicamente, observate în cadrul studiilor științifice.

Pe lângă efectele negative serioase pe care le dau substanțele conținute de pastile, sunt și unele ingrediente care se manifestă chiar amuzant.

Paracetamolul

Îl luăm la primul semn de răceală, dar nu știm că paracetamolul are și un efect calmant destul de eficient. În plus, paracetamolul, fie el sinus sau simplu, poate avea și alte consecințe asupra organismului, de fapt a psihicului: diminuează spaima și emoțiile.

Aspirina

Data viitoare când iei o aspirină, așteaptă-te să simți o stare de euforie. Așa spun oamenii de știință care au studiat efectele aspirinei.

Din experimente a reieșit că aspirina induce o stare asemănătoare cu beția, mai ales când este administrată după sau înainte să mănânci o salată de legume ori bei sucuri acidulate.

Distonocalmul

Acesta favorizează apariția indigestiilor, în special în situația când este combinat cu dulciuri sau produse bogate în grăsimi.

Antinevralgicul

Poate nu știai asta despre antinevralgic, dar acest medicament conține cofeină. De aceea, de fiecare dată când iei un antinevralgic, ia în calcul că nu vei mai dormi așa de bine, pentru că favorizează insomniile.

Algocalminul

Știi ce e interesant la acest medicament? După ce îl iei simți o stare de „imponderabilitate“, adică e posibil să ai impresia că ai mai slăbit, ești mai ușoară.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Comi - 24 martie 2016 11:22
Pentru toti! Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cei care vor sa lucreze in timpul liber sau full-time si sa obtina castiguri imediat, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, sunt asteptati in echipa noastra, pentru o colaborare profitabila. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii trimiteti textul INFO la : [email protected]

Stela - 24 martie 2016 12:29

Fa bani de acasa! Te invitam sa testezi rapid acest sistem cu totul revolutionar de lucru acasa! Fa bani de acasa si bucura-te de prosperitate! Noi iti oferim toate instrumentele de care ai nevoie! Fa bani de acasa! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, asteptam sa ceri mai multe detalii la adresa de email:
[email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia