Copii

Ce influență are fumatul pasiv asupra copiilor


15 martie 2016 | Ela Simion


Una dintre greșelile frecvente pe care le pot face părinții fumători este să fumeze în spațiul unde locuiește și copilul, altfel spus, în prezența celui mic.

Știu că acest viciu este periculos pentru el și, cel mai adesea, nu le permit copiilor să le imite obiceiurile. Cu toate acestea, îi expun fumatului pasiv, inconștient sau cu bună știință.

Când respiră pe termen lung aerul încărcat de nicotină, copilul devine mai sensibil la bronșite, pneumonii, astm și chiar se poate îmbolnăvi mai des de răceli și gripe. Toxinele inhalate zilnic îi slăbesc nu doar sistemul imunitar, ci îi afectează și sănătatea mintală și comportamentul, se arată în ultimele studii în domeniu. Iată ce influență are fumatul pasiv asupra copiilor!

Se pot îmbolnăvi mai des de afecțiuni respiratorii

Efectele secundare la care sunt predispuși copiii de fumători au de-a face în primul rând cu plămânii. Cu toate că cei mici nu s-au atins de țigări, ei pot fi la fel de predispuși pericolului la care se expun părinții care fumează. Printre bolile grave de care pot suferi cei mici se numără astmul, tusea convulsivă, pneumonia și chiar cancerul.

Răceli și gripe

Copiii până în 6 ani care sunt expuși fumatului pasiv pot fi diagnosticați mai des cu infecții respiratorii recurente și complicații. Printre acestea se numără răcelile, gripele, bronșiolitele, guturaiul.

Tulburări la nivel mental

Ultimele studii în acest sens au scos la iveală că expunerea constantă a unui copil la fumul de țigară crește riscul cu până la jumătate ca acesta să dezvolte afecțiuni mintale și de comportament. Din păcate, și tulburările de comportament au legătură cu fumatul pasiv, printre care se numără ADHD și dificultatea de învățare și de scriere.

Moarte subită la sugari

Fumatul pasiv poate fi asociat cu sindromul morții subite, au mai descoperit specialiștii care au făcut studii în acest domeniu. Renunță sau evită să fumezi în casa unde este un copil mic, pentru că pericolul pentru viața micuțului este foarte mare.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Carmen - 15 martie 2016 10:28
Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: carmen_otilia@yahoo.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia