Afectiuni de la A la Z

Ce probleme de sănătate indică fața ta


08 februarie 2016 | Daniela Purcaru


Potrivit medicinii tradiționale chineze, fața este fereastra către sănătatea din interior, pentru că problemele, culoarea pielii tenului, precum și ridurile indică sensibilități nebănuite ale unor organe, care se vor manifesta în viitorul apropiat.

Fiecărei părți a feței îi corespunde unui anumit organ, după principiile medicinii vechi chineze. Astfel, fruntea este corelată cu funcționarea ficatului, obrajii și nasul cu aceea a plămânilor, iar buzele cu sistemul digestiv.

Cearcănele

Dacă observi că zona de sub ochi a devenit mai închisă la culoare sau este umflată, rinichii pot fi cei care au nevoie de o mai mare grijă din partea ta. Circulația sângelui în regiunea capilarelor feței poate fi afectată și de obiceiul de a fuma, ceea ce poate să ducă și la afecțiuni serioase ale sistemului circulator sau ale inimii.

Pielea uscată

Un prim semn al deshidratării, uscăciunea buzelor trădează și o carență de vitamina B sau de fier. Deshidratarea tenului și a bărbiei în mod special ar trebui să te facă mai atentă la ceea ce afectează activitatea sistemului digestiv. Mănâncă mai multe alimente care conțin fibre (fructe, cereale integrale), probiotice (iaurt, sana, chefir, lapte bătut) și bea doi litri de lichide pe zi.

Acneea

Coșurile pot fi și ele semne ale unor afecțiuni care încă nu se manifestă. Depinde mult de locul în care apar. Prin urmare, poate fi vorba despre o deteriorare a bunei funcționări a…

…ficatului, dacă acnea se ivește între sprâncene.

…inimii, dacă ai multe coșuri în zona nasului. Caută să ieși mai mult la aer curat, să faci mișcare sau să părăsești orașul poluat la sfârșit de săptămână.

…plămânilor și rinichilor, dacă ai acnee, pete sau ești palidă în obraji. E momentul să renunți la fumat și să mănânci mai rar alimente de tip fast-food.

Mai mult, sebumul în exces pe frunte poate fi semn al unor probleme de sănătate în zona intestinului subțire din cauza stresului și al unei alimentații bogate în alimente grase sau dulciuri, care îngreunează digestia.

Ridurile

Dacă liniile orizontale de pe frunte încep să devină evidente există riscul să te confrunți în perioada imediat următoare cu probleme digestive. Le poți combate dacă bei apă călduță cu suc de lămâie în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

În schimb, dacă ai riduri adânci între sprâncene e posibil ca ficatul să fi devenit mai sensibil din motive emoționale, fizice sau de mediu. De asemenea, aceste riduri semnifică o slăbiciune a imunității și a sistemului limfatic.

Ridurile din zona gurii sunt urmarea obiceiului de a fuma, iar cele de deasupra buzelor indică un dezechilibru hormonal.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Raluca - 08 februarie 2016 17:10
Oportunitate de castig! Ne-am lansat si suntem in plina expansiune! Suntem plini de succes si vrem sa ne marim si mai mult echipa! Avem mereu nevoie de oameni dispusi sa colaboreze cu noi pe Internet si sa castige bani repede, bani frumosi, acum, urgent! Pentru detalii scrieti la adresa de email: [email protected]
Mihaela - 08 februarie 2016 20:21
Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai simplu sistem de obtinut venituri in timpul liber! Castiga bani online! Acum este momentul sa incepi! Castiga bani online si bucura-te de cea mai profitabila cariera! Noi te indrumam pas cu pas, cu atentie, iar tu castigi bani! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, cauta-ne la adresa de email: [email protected]
Alex - 17 februarie 2016 00:41
Recent am descoperit o noua platforma unde oamenii isi pot posta parerile legate de sistemul medical si serviciile medicale ce le-au fost prestate. Mi se pare un lucru foarte util inainte de a lua decizia de a merge la un anumit doctor sau nu. http://www.sistemulmedical.ro se numeste platforma

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia