Afectiuni de la A la Z

Ce se întâmplă în corpul tău când fumezi


22 noiembrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Din ce în ce mai mulți oameni fumează, fie pentru că sunt stresați, din plictiseală sau pentru că sunt dependenți de nicotină. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când fumezi!

   1     .    Indiferent dacă îți aprinzi țigara utilizând un băț de chibrit sau o brichetă, primul fum tras este cel mai dăunător. Fumul emis de chibrit și țigară formează un cocktail puternic, care poate deteriora mucoasa nasului.

  2   .   Căldura emisă de țigară afectează pielea feței și cea din jurul nasului și a gurii și, mai mult de atât, învinețește buzele, ducând la apariția ridurilor și a petelor pe ten. Un alt motiv pentru închiderea la culoare buzelor fumătorilor este faptul că gudronul (reziduu negru și vâscos, compus din sute de substanțe chimice) din țigaretă tinde să coloreze buzele.

 3 .  În cazul în care fumul este în gura ta, gudronul acoperă smalțul dinților, decolorându-i.


Citește și:

Vrei să te lași de fumat? Iată cea mai bună soluție!

Ce să mănânci după ce te-ai lăsat de fumat ca să nu te îngrași


4. Căldura de la fumul de țigară afectează celulele în și din jurul gurii, și, în unele cazuri duce la o schimbare în ADN-ul lor - mutații cauzatoare.

5. Produsele chimice care se găsesc într-o țigară sunt numeroase și formează o peliculă pe limbă, cerul gurii și interiorul obrajilor. Pentru că afectează papilele gustative și glandele salivare fumătorii, după ce fumează, au nevoie de un pahar de apă.

6. Fumatul ucide, de asemenea, bacteriile bune din gură, favorizând apariția respirației urât mirositoare și a aftelor bucale.

7. De asemenea, fumatul contribuie la apariția bolilor gingiilor. Acest lucru are loc deoarece căldura combinată cu substanțele chimice din fumul de țigară au tendința de a deteriora celulele care conduc la mutații și schimbări în ADN-ul lor.

8. Fumatul afectează, de asemenea, sistemul olfactiv și contribuie la o eventuală pierdere a capacității de a mirosi.

9. Fumul de țigară cauzează, de asemenea, modificări în vocea fumătorului. De obicei, văzută ca pe o răgușeală de voce, aceasta aoare din cauza efectului substanțelor chimice asupra corzile vocale.

10. Fumatul poate provoca, de asemenea, cancer la gât. Acest lucru se datorează faptului că iritarea constantă a mucoasei gâtului, combinată cu erodarea și deteriorarea celulelor mucoasei gâtului, duce la o schimbare în modul în care celulele se formează și se regenereze.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Felicia - 21 noiembrie 2014 18:04
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Robert - 22 noiembrie 2014 20:01
Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Vasile - 22 noiembrie 2014 21:12
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Munca La Domiciliu - 23 noiembrie 2014 10:11
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand “info” la adresa de mail: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia