Stil de viata

Ce se întâmplă în corpul tău când mergi


11 martie 2016 | Madalina Harjoi


Te gândești serios să începi un program de exerciții fizice? Dacă este așa, poți începe cu mersul pe jos. Fiecare pas îți va aduce beneficii din cap până-n picioare.

Corpul tău arde grăsimi

Organismul este ca o mașinărie cu două rezervoare de combustibil. Primul rezervor este reprezentat de acizii grași. Al doilea rezervor conține carbohidrați. Atunci când face mișcări la o intensitate scăzută, corpul arde grăsimile pentru energie. Pe măsură ce crește intensitatea exercițiilor, organismul utilizează carbohidrați. Mersul pe jos este considerat a fi un exercițiu de intensitate mică, ideal pentru arderea grăsimilor. Când te plimbi, 80% din energie este alimentată de grăsimi și 20% de carbohidrați. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Tennessee arată că femeile care obișnuiesc să meargă mult pe jos au mai puțină grăsime corporală decât cele care nu fac asta.

Oasele devin mai puternice

După vârsta de 30 de ani, oasele încep să se subțieze. Mișcarea zi de zi este bună împotriva degenerării osoase, o afecțiune denumită osteoporoză. Un studiu realizat recent arată că femeile care sunt la menopauză și merg pe jos zi de zi, 30 de minure, au un risc redus de a face fracturi de șold.

Ești mai fericit

Mersul pe jos eliberează endorfine. Aceste substanțe chimice puternice cresc senzațiile de plăcere și bunăstare, fiind adevărate antidepresive naturale. Mai mult, acestea relaxează și ameliorează durerea.

Un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea de Stat din California a arătat că oamenii care merg mult pe jos au perspective mai clare asupra vieții. Cercetătorii au evaluat rezultatul mersului pe jos la 37 de adulți, pe o perioadă de trei săptămâni. Fiecare participant a purtat un pedometru pentru a le urmări pașii. La sfârșitul fiecărei zile, subiecții au completat chestionare, pentru a evalua starea lor de spirit și stima de sine. Majoritatea celor care au mers pe jos au spus că sunt mai fericiți.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia