Stil de viata

Ce se întâmplă în creierul tău când dormi


21 noiembrie 2014 | Sorina Severin


Chiar și în timpul nopții, când tu ești în lumea viselor, creierul tău are multă treabă de făcut, deoarece el nu se odihnește niciodată. Iată ce se întâmplă în creier atunci când dormi!

Activitatea neuronală din timpul somnului este asemănătoare cu cea din timpul zilei. Pe lângă controlarea activităților obișnuite, precum respirația sau digerarea hranei, creierul mai are și alte responsabilități.

Creează și întărește memoria

În timpul somnului el  prelucrează amintirile și informațiile noi și face conexiuni cu lucrurile pe care le știai deja. Astfel, vei reține pentru mai multă vreme noutățile. În lipsa somnului nu doar că vei uita detaliile, ci și informațiile esențiale și-ți va fi mai greu să te concentrezi pe parcursul zilei.


Citește și:

5 alimente benefice pentru creier

Exerciții care-ți mențin creierul ager


Contribuie la detoxificarea organismului

Toate substanțele toxice care s-au depus în organism pe parcursul zilei sunt eliminate în timpul nopții. Chiar dacă-ți vine greu să crezi există o legătură între excesul de substanțe toxice și apariția maladiei Alzheimer. Mai exact, în timpul nopții producția de hormoni scade și este înlocuită de lichide cerebrale care îndepărtează de pe creier și măduva spinării celulele moarte și substanțele toxice. Dacă nu te odihnești suficient producția de lichid scade, iar memoria și sănătatea creierului pe termen lung au de suferit.

Ia decizii

De câte ori nu te-ai trezit dimineața, știind exact ce ai de făcut, deși cu o seară în urmă erai complet nehotărâtă? Acest lucru se datorează creierului care a cântărit în timpul nopții situația și ți-a sugerat cea mai bună decizie. Subconștientul a analizat informațiile primite pe parcursul zilei, iar dimineața ai văzut lucrurile și din altă lumină.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Adrian Razvan - 20 noiembrie 2014 11:32
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. (Afacere proprie)
Cerinte:
- cunostinte minime PC.
- necesar calculator.
- conexiune internet.
- varsta minima 18 ani.
- rabdare
- seriozitate
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire unde veti afla toate detalile si apoi care doriti o sa incepeti sa lucrati. Program part-time/full-time , acasa.
Se va lucra pe 2 planuri, iar in al doilea plan, cu 2-3 ore pe zi se poate ajunge usor la 300$ lunar! Pentru detalii trimite “Info“ la e-mail: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia