Afectiuni de la A la Z

Ce spune gura despre sănătatea inimii tale


17 martie 2016 | Madalina Harjoi


Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces, atât în România, cât și în Europa, potrivit ultimului raport al Societății Europene de Cardiologie. Uneori, inima dă semne când ceva nu-i prieşte, alteori „suferă“ în tăcere. De aceea, nu neglija anumite neplăceri, cum este gingivita și parodontita.

Parodontita poate face rău inimii

Parodontita este o infecție gravă a gingiilor, dar ceea ce s-ar putea să nu știi este că între parodontită și sănătatea inimii există o mare legătură. Infecția descompune progresiv țesutul care susține dinții. Parodontita poate varia de la gingivită, care afectează în primul rând țesutul gingival, la parodontită severă, care afectează atât gingiile, cât și osul.

Pierderea osoasă cauzată de parodontită poate fi observată în urma unei radiografii. Cei mai mulți oameni de peste 75 de ani suferă de această boală. Pe măsură ce ea avansează, gingiile se pot umfla și capăta culoarea roșie sau violacee. Atunci când țesutul din gură se îmbolnăvește, bacteriile din gură pot invada corpul și provoca infecții în continuare, inclusiv în țesutul cardiac și valve.

Complicațiile parodontitei

Endocardita este adesea cauzată de o infecție bacteriană care afectează valvelor inimii. Majoritatea persoanelor cu endocardită au nevoie de intervenții chirurgicale pe cord pentru a elimina orice țesut bolnav din jurul valvei. Deoarece inima pompează sânge, care ajunge în tot corpul, o infecție la inimă se poate răspândi la toate organelle, cauzând accident vascular cerebral ori atac de cord.

Eventualele legături dintre parodontită și risc de boli coronariene și atac de cord au fost obiectul unui studiu publicat în ianuarie 2016. Rezultatele cercetării arată că persoanele cu parodontită  sunt de regulă fumători ori cele cu valori crescute ale colesterolului.

Ce poți face

Primul pas în prevenirea gingivitei sau a parodontitei constă în spălarea de două ori pe dinți și folosirea aței dentare în fiecare zi. Următorul pas este mersul la stomatolog în fiecare an pentru un consult de specialitate și detartraj.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Oly - 17 martie 2016 15:45
Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: oly10056@gmail.com
Mina - 17 martie 2016 21:54
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: projectminna70@gmail.com
Adella - 22 noiembrie 2016 18:22
Am citit articolul d.stra si sant anteresata sa vedem despre ce este vorba ,si vreau mai multe detalii in acest sens,Multumesc .

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia