Cuplu

Ce spune poziția în care dormiți despre relația voastră


17 martie 2016 | Ariana Maria


În ciuda faptului că limbajul corpului poate varia, în poziția în care dormi cu partenerul tău poate fi o fereastră emoțională față de ceea ce simți pentru el.

În cazul în care într-adevăr crezi în asta, îți poți aminti că atunci când te-ai certat cu partenerul și ați mers la culcare, te-ai întors cu spatele spre el sau ai căutat o altă poziție care să-l evite în timpul somnului. În plus, probabil ai observat că atunci când ai avut o zi romantică și lucrurile au mers bine, ați dormit îmbrățișați, cât mai aproape unul de celălalt.

În opinia specialiștilor și a psihologilor care se ocupă de limbajul cognitiv și al corpului, poziția în care doarme un cuplu dezvăluie multe despre relația pe care o are.

Iată ce spune poziția de dormit despre relația voastră:

Spate în spate, dar împreună

Cuplurile care au tendința de a dormi în această poziție arată că respectă spațiul personal, dar nu doresc să se oprească de la atingere. Ele sunt dinamice, diferite și fiecare are o viață independentă, dar cu o relație stabilă și sănătoasă. În opinia specialiștilor, această poziție reflectă încredere, fără a fi nevoie să fiți în mod constant unul în prezența celuilalt.

Spate în spate, dar separați

Această poziție dezvăluie un semn că ceva nu merge bine în relație. Este necesar să se păstreze o distanță, pentru ca ambele persoane să aibă libertate în viața lor. Cu toate acestea, lipsa atingerii care se confruntă cu direcții opuse poate dezvălui un argument puternic sau că ambele persoane doresc independență totală. Această poziție trebuie examinată. Dacă mâinile sunt închise, iar corpul este tensionat, acesta este un semn că nu vor să comunice. În cazul în care organismul este relaxat și nu există tensiuni în relație, acest lucru ar indica faptul că există încredere și respect pentru spațiul fiecăruia.

 

Față în față, dar fără atingere

 

Dormitul în această poziție arată că doriți intimitate și că există o dorință permanentă de a vedea partenerul. Fiecare știe cum să respecte momentele de intimitate, dar are o conexiune care împiedică distanța. În general, aceste tipuri de cupluri se confruntă cu probleme de zi cu zi, cu mai multe probleme.

Îmbrățișați

Specialiștii sunt de acord că această poziție de dormit dezvăluie dorință puternică și pasiune. Este foarte frecventă atunci când relația este la început și, în general, când dorm împreună după schimbul de momente de intimitate. Această poziție poate dezvălui dorință sexuală, dar potrivit experților, este posibil ca cei care dorm astfel să aibă probleme cu gelozia.  

Îmbrățișați de partener/parteneră

În opinia specialiștilor, persoana care îmbrățișează tinde să ghideze și să protejeze partenera/partenerul. Cuplul se simte confortabil și în condiții de siguranță și, eventual, se simte nesigur dacă nu a fost îmbrățișat în timpul somnului. Această poziție reflectă o armonie perfectă între parteneri. Cu toate acestea, ea uneori poate să indice un grad de nesiguranță în relație.  

Dormitul pe umărul partenerului

Potrivit specialiștilor care studiază limbajul corpului, această poziție reflectă angajament, dragoste și afecțiune într-un cuplu. În plus, reflectă o relație bună și o viață sexuală excelentă. Dacă dormi pe umărul partenerului, înseamnă că ești foarte sigură de relația ta.

 Poziția spațioasă și redusă 

Aceasta nu este o poziție bună într-un cuplu, potrivit experților. Persoana care ocupă mult spațiu, nu arată afecțiune față de partener. În plus, mai indică faptul că relația nu este foarte bună, deoarece persoana cu spațiul redus are stima de sine scăzută și multă nesiguranță, în timp ce cel care ocupă mult spațiu crede că relația este foarte bună.  

Dormitul în propriul spațiu, dar cu picioarele strânse

Această poziție reflectă faptul că vă iubiți unul pe altul, dar nu trebuie să acordați prea multă atenție relației. În opinia specialiștilor, aceasta este o combinare între dragoste, pasiune și indiferență de relație. Dormitul cu picioarele strânse este un simbol al angajamentului față de partener și relație.

Credit foto: www.steptohealth.comPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia