Casa

Ce trebuie să știm atunci când alegem gresia


11 ianuarie 2017 | Redacţia


Gresia și faianța sunt elementele din casa noastră care dau un plus de personalitate, iar alegerea oportună a acestora poate face diferența în spațiul în care locuim. În magazinele cu materiale de construcții se găsesc tot felul de modele de gresie, încât atunci cand vrei să-ți renovezi casa ajungi să ai o mulțime de nelămuriri.
Pe lângă modele și culori, poți descoperi și mai multe tipuri de gresie: gresie porțelanată rectificată, gresie porțelată sau gresie glazurată.
 

Ce înseamnă glazurat și ce înseamnă porțelanat?

 
Pentru a descoperi care este diferența dintre cele doua tipuri de gresie, în primul rând trebuie să înțelegem cum se fabrică acest material.
 
Gresia este o rocă din nisip cimentat căreia îi sunt aplicate tratamente speciale în timpul prelucrării.
 
La începuturile apariției acestei tehnologii de ceramică arsă, plăcile ceramice se făceau prin așezarea unui strat de lut în cuptor la o temperatură înaltă. Rezultă o placă ceramică de aspectul unui ulcior de lut. Ambele fețe ale plăcii erau poroase iar culoarea era dată de culoarea pământului din care era fabricată placa. O nouă etapă în procesul de fabricație a constituit-o inovația prin care s-a introdus un al doilea pas: acela de a supune una din fețe celui de al doilea proces de ardere la o temperatură mai mare decât cea din prima etapă. Astfel a aparut o față lucioasă, netedă, numită glazură.
 


Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Lupsa - 13 ianuarie 2017 12:26
Oferta speciala: bani la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia