Animale si plante

Cei mai frumoşi fluturi din lume


30 mai 2009 | Mălina Sterea


Îţi plac fluturii? Îţi propunem o incursiune în lumea lor, unde-i poţi admira pe cei mai frumoşi.

Fluturii sunt printre cele mai frumoase şi cunoscute insecte de pe glob. Cei pe care-i vedem în grădini sau parcuri fac parte din cele aproximativ 17.000 de specii răspândite în toată lumea.

Se folosesc de lumina soarelui pentru a „fabrica” energia necesară zborului. Fluturii nu au un organ asemănător gurii, ci se bazează pe cele şase picioare pentru a detecta aromele şi respiră prin nişte mici deschizături de pe abdomen.

Fluturele păun

Aripile lui sunt colorate fastuos, asemenea unei cozi de păun, cu „ochi” în diverse nuanţe. Se numeşte European Peacock (păunul european) şi îi place să zboare prin parcuri, pajişti şi grădini.

Cel mai mare din Australia

Cairns Birdwing este cel mai mare fluture din Australia. Deschiderea aripilor poate atinge 16 cm, în cazul femelelor. Culoarea verde la aripi apare numai la masculi. E văzut mai mult în păduri decât în grădini.

Un fluture rar

Acesta este unul dintre fluturii rari, răspândiţi pe teritoriul Europei şi al Asiei. Numele lui s-ar traduce „Amiralul Alb”, are o deschidere a aripilor de 5-6 cm şi poate zbura neîntrerupt pe distanţe destul de mari.

Culoare unică

Fluturii Morpho Didius sunt o minunăţie. Mulţi specialişti îi încadrează în categoria celor mai frumoşi fluturi, datorită culorii aripilor - bleu cu irizaţii de aluminiu. Deschiderea lor poate atinge şi 20 de cm. Trăiesc în America de Sud şi specia lor este protejată de lege.

Cel mai admirat în Taiwan

În cadrul unui concurs care a avut loc acum doi ani în Taiwan, acest fluture, supranumit fluturele lui Magellan, a fost ales ca fiind cel mai frumos de pe întreaga insulă.

El are o metodă de camuflare inedită: partea finală a aripilor se vede doar dintr-un unghi ascuţit. Există 2.000 de astfel de fluturi în lume, iar 1.500 se găsesc în Taiwan.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Michaelnon - 22 iunie 2017 10:01
wh0cd303690 nexium by mail Seroquel read this article source Amoxicillin pills

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia