Stil de viata

Cele mai sănătoase legume


09 septembrie 2014 | Sorina Severin


Ar trebui să fie nelipsite din dieta ta zilnică, deoarece sunt bogate în substanțe nutritive precum și în fibre. Vezi ce legume ar trebui să consumi în funcție de bolile de care suferi.

Legumele,pe lângă faptul că-ți întăresc sistemul imunitar, au capacitatea de a scădea riscul de apariție a unor maladii uneori fatale.

Roșiile reglează tensiunea

Ai probleme cu tensiunea arterială? Atunci profită de faptul că vara este sezonul roșiilor și ai grijă să nu lipsească din coșul tău de cumpărături, deoarece o cură cu roșii îți va menține tensiunea arterială în limite normale. În plus, sunt pline de licopen, un antioxidant cunoscut pentru proprietatea de a preveni cancerul, prin prevenirea atacului radicalilor liberi asupra celulelor organismului.

Morcovii protejează sistemul cardiovascular

Pentru o privire ageră și o piele catifelată, ai nevoie de substanțele nutritive din morcovi. Nu trebuie neglijată nici doza de antioxidanți, precum vitamina A și mai ales vitamina C, ce vor asigura sănătatea sistemului tău cardiovascular.

Ardeii, inamicii cancerului

Roșii, galbeni, verzi, indiferent de culoare din conținutul ardeilor nu lipsește licopenul și acidul folic, două substanțe nutritive deosebit de importante în buna funcționare a organismului. Conform unui studiu recent, s-a descoperit că dacă mănânci un ardei pe zi, atunci riscul de cancer de plămâni, de colon sau de pancreas se reduce considerabil.

Vinetele scad riscul de accident vascular

Îți place în mod deosebit salata de vinete? Acum o vei mânca și cu mai multă plăcere, întrucât știi că are un aport important de fibre și potasiu, cu rol în prevenirea demenței și a producerii atacului vascular.

Ceapa previne osteoporoza

Poate nu te încântă mirosul de ceapă, dar ar trebui să te gândești de două ori înainte s-o scoți din dietă, întrucât conține o substanță care încetinește pierderea de calciu din sistemul osos. Este indicată și în cazul persoanelor care suferă de diabet sau cardiacilor, întrucât conține acid folic și vitamina C.


Citește și:

Iată ce legume topesc grăsimea abdominală!

Fructele și legumele, aliatele frumuseții tale
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Lml - 09 septembrie 2014 06:16
Oferta locuri de munca legale!
Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Au fost trimise deja primele castiguri! NU e vorba despre joc piramidal sau despre MLM! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Liviu - 09 septembrie 2014 06:17
Oferta serioasa de locuri de munca!
Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul
”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia