Agenda

Colecția „24 de rețete“ Aluaturi dulci și sărate


19 mai 2017 | Sorina Severin






Cumpără începând de astăzi cartea „Aluaturi dulci și sărate“ a Laurei Adamache împreună cu revista „Click! pentru femei“, la prețul special de 12, 99 lei.

Fie că urmează să avem musafiri sau vrem să ne suprindem familia cu o rețetă nou, dulciurile și aperitivele sunt o idee inspirată în orice moment al zilei. Cartea „Aluaturi dulci și sărate“ cuprinde 24 de rețete cu aluaturi preparate în casă, din care poți pregăti dulciuri sau produse de patiserie sărate. Tarta de mere cu cremă de vanilie și crocant de alune este doar un exemplu al delicateselor pe care le vei găsi în cartea de bucate.

Tartă de mere cu cremă de vanilie și crocant de alune

Ai nevoie de

Pentru aluat

425 g făină

7 g drojdie deshidratată

50 g zahăr

1 ou

100 g unt moale

250 ml lapte

1 vârf de cuțit sare

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru crocant de alune

120 g zahăr

100 g alune

4 linguri apă

Pentru crema de vanilie

400 ml lapte

100 ml smântână lichidă pentru frișcă

3 gălbenușuri

40 g făină

1 plic zahăr vanilat

1 vârf cuțit sare

5 mere roșii

50 g unt

Cum se prepară tarta

Mod de preparare aluat : Punem făina amestecată cu drojdia într-un vas și adăugăm în mijloc zahărul, zahărul vanilat, oul și untul moale. Adăugăm treptat laptele ușor călduț și începem să frământăm. Când aluatul capătă consistență, adăugăm sarea și frământăm până obținem un aluat elastic. Îl acoperim cu folie de plastic alimentară și îl lăsăm la dospit cca 45 minute.

Mod de preparare crocant : Fierbem zahărul amestecat cu apa până când se topește și capătă o culoare aurie. Adăugăm alunele, amestecăm pe foc mic încă 2-3 minute, apoi răsturnăm crocantul pe o foaie de hârtie de copt. După ce se răcește îl zdrobim cu făcălețul.

Mod de preparare cremă vanilie : Amestecăm laptele și smântâna și le încălzim pe foc mic câteva minute. Separat, amestecăm gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, făina și sarea. Adăugăm treptat laptele cald peste mixul de gălbenușuri și amestecăm. Fierbem crema pe foc mic, cca 10 minute. Stingem focul, acoperim crema cu folie de plastic alimentară și o lăsăm să se răcească.

Asamblare tartă : Întindem aluatul într-o foaie groasă de cca 1,5 cm și o așezăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Ungem suprafața aluatului cu cremă de vanilie și peste cremă formăm un strat de felii subțiri de mere. Pudrăm merele cu crocantul de alune și punem, din loc în loc, untul tăiat cubulețe. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C cca 30 minute. După ce scoatem tarta din cuptor, o lăsăm să se răcească 10 minute, astfel încât stratul de cremă să se întărească puțin. O servim caldă sau rece.



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia