Remedii naturiste

Combinația-minune care poate salva vieți


14 ianuarie 2016 | Mădălina Hârjoi


Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Michigan, SUA, a ajuns la concluzia că o combinație între două ingrediente folosite cu precădere în bucătărie poate proteja organismul de cancerul de sân. Ce este și mai interesant este faptul că același amestec îi poate ajuta chiar și pe pacienții cu această boală.

Chiar dacă turmericul este o plantă medicinală foarte puternică, atunci când este consumată pe cale orală, organismul nu poate absorbi substanțele nutritive ale acesteia la maximum din cauza metabolismului prea rapid.

Cu toate acestea, piperul negru are capacitatea de a crește nivelul de absorbție a turmericului, de până la 200%, ceea ce înseamnă că această combinație poate proteja organismul de infecții, inflamații și cancer.

Reduce inflamația și atenuează durerea

Curcumina și piperina sunt două ingrediente active găsite în aceste plante și au capacitatea de a influența peste 700 de gene diferite. În plus, ele pot inhiba sinteza și activitatea generală a unor enizme care duc la dezvoltarea inflamațiilor.

Luptă împotriva cancerului

Câteva studii efectuate recente au demonstrat că piperina, compusul activ care se găsește în piperul negru, face ca curcumina, compusul activ din turmeric, să fie de 1.000 de ori mai puternic.

Pe de altă parte, numeroase studii au confirmat că turmericul are proprietăți foarte puternice anticancer. Însă dacă nu se află în prezența piperinei, proprietățile curative ale turmericului sunt foarte scăzute.

Potrivit unui studiu publicat în „Breast Cancer Research and Treatment Journal“, oamenii de știință au demonstrat eficiența piperului negru în combinație cu turmeric în eliminarea celulelor canceroase.

Ideal în depresiei

Totodată,  substanțele active din piperul negru și turmeric au proprietăți antideprimante puternice. Ele pot crește în mod semnificativ nivelul de dopamină și serotonină din creier, prevenind activitatea mono-aminoxidazei (enzimă care poate duce la declanșarea depresiei, atunci când nivelul ei este neobișnuit de mare).

Te ajută să pierzi în greutate

Piperul negru și turmericul pot fi de ajutor în pierderea în greutate. Piperul negru este bogat în piperină, substanță termogenică. Cu alte cuvinte, accelerează metabolismul și crește numărul de calorii pe care le putem arde natural. Unii oameni de știință sustin că această combinație duce la senzația de sațietate (suprimă pofta de mâncare). Turmericul și piperul negru poate fi folosit ca o completare la aproape orice mâncare.

Cum folosești combinația

Doza recomandată: 1/2 linguriță de turmeric și 1/4 linguriță de piper negru. Se amestecă și se bea cu apă, de 2 ori pe zi (dimineața și seara).Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Adrian Razvan - 14 ianuarie 2016 11:45
Daca ai nevoie acum de bani! Nu iti trebuie experienta sau cunostinte de specialitate! Trebuie doar sa ai calculator si conexiune la internet. Este usor ceea ce ai de facut! Noi te invatam totul, pas cu pas si simplu! Te vei bucura cand vei vedea imediat rezultate! Pentru mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia