Diete

Combinații de alimente care îngrașă


27 octombrie 2014 | Vizualizari: 9428


Deşi mănânci puţin, kilogramele continuă să se acumuleze şi, în plus, ai probleme digestive în mod frecvent? Dacă eşti în căutarea motivelor, află că de vină poate fi modul în care combini alimentele.

Friptura cu carbohidraţii

Nu de puţine ori ai auzit că nu trebuie să mănânci friptură cu cartofi prăjiţi. De fapt, nu trebuie să combinila nicio masă proteinele (carne, peşte, ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Această asociere încetineşte absorbţia substanţelor nutritive, deoarece carnea se digeră mai repede decât cartofii. Rezultatul este dezastruos pentru silueta ta: sistemul imunitar este la pământ, iar kilogramele se depun văzând cu ochii.

Făinoasele cu zahăr

Prăjiturile sunt delicioase, dar combinţia dintre amidonul din făină sau din paste făinoase şi orez, cu zahăr, dulceaţă, miere, sirop sau chiar cu fructe dulci este complet nefericită. Această asociere dereglează acţiunea pancreasului, cel care este responsabil cu nivelul zahărului în sânge. Astfel glucidele din paste sau din făină nu mai sunt digerate şi se depun pe burtică sau pe şolduri.

Cafeaua si cerealele

Este bine să nu combini niciodată cafeaua cu un mic dejun bazat pe lapte cu cereale mai ales dacă acestea din urmă sunt bogate în fier. Cafeaua înhibă absorbţia fierului, de aceea nu trebuie să asociezi la aceeaşi masă alimente bogate în fier cu băuturi care conţin cofeină.

Fructele cu masa de prânz sau cu cina

Nu de puţine ori ai auzit că fructele sunt cel mai sănătos desert. Ei bine, dacă le mănânci după o masă bogată în legume şi carne sau brânzeturi, fructele îşi pierd multe din proprietăţile lor nutritive. În plus, fructoza pe care o conţin, nu se mai digeră uşor, ci se transformă în zahăr şi se depune în zonele pe care tu le vrei mai subţiri. Cel mai bine este să le consumi ca gustare, fără să le asociezi cu niciun alt tip de aliment.

Pâinea cu grăsimi şi glucide

Tartina cu unt şi gem sau miere este de mult considerată baza unui mic dejun sănătos. Ei bine, nu mai este chiar aşa pentru că această  combinație este o bombă calorică pentru tne. În al doilea rând, fiecare aliment îngreunează digestia celuilalt ceea ce duce inevitabil la o siluetă mai rotundă.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Minti Harry - 26 octombrie 2014 14:54
Problema este mai simpla. Pentru proteine animale (carne, lactate, oua) sunt necesari acizii stomacului pentru digestie. Pentru carbohidrati (fainoase, cartofi copti, graunte fierte, paine) digestia incepe inca din gura, in timpul mestecatului si combinarea cu saliva care-i un pic bazica, si continuarea digestiei in stomac in prezenta altor baze. Pur si simplu, combinarea acidului cu baza da nastere la o solutie neutra, nici acid si nici baza si digestia proteinelor animale, care mancate singure ar necesita 2-3 ore de digestie, mancate impreuna cu carbohidratii se „digera” in 6-7 ore. De fapt nu este vorba de o digestie, este vorba de o trecere la o stare de putrefactie a proteinelor si la o stare de fermentare a amidonului din carbohidrati. Avem de a face cu gaze, arsuri, indigestii, balonari, etc. Suntem singura specie de pe pamant care face astfel de combinatii si trebuie sa ia medicamente ca sa impinga mai departe materialul nedigerat prin intestine, cu o lungime de 10 m. Daca vrem sa mancam o astfel de mancare concentrata, ca proteine animale sau carbohidrati trebuie sa o combinam cu legume. In loc de carne cu cartofi, sa mancam carne cu legume, salata, etc. Sau Carbohidrati cu legume, salata, etc. In plus, nu tot materialul nedigerat care consuma din energia organismului, poate fi eliminat. O parte din acest material este depus in diferite locuri ale organismului, mai putin miscate fizic. Sa fim sanatosi si voiosi.

Citeste mai mult: adev.ro/ne1vja
Vio - 26 octombrie 2014 18:44

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Ruxandra - 26 octombrie 2014 21:04
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.Cerinte:
– cunostinte minime PC
– necesar calculator cu conexiune internet
– varsta minima 18 ani
– rabdare,seriozitate
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Solicitati detalii trimitand “info” la adresa [email protected]
Adrian Razvan - 27 octombrie 2014 11:02
Oferta locuri de munca sigure! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Boss - 27 octombrie 2014 11:44
Carnea cu orez/cartofi/paste (carbohidrați) se combină perfect, mai ales după un antrenament de forță.
Nu mai sugeți p.ula pe aici cu știri scrise de niște grase care dau vina pe combinații și pe glandă în loc de cantitate.
Pagina comentarii: 

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia