Afectiuni de la A la Z

Condimente care previn și tratează cancerul


11 decembrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Datorită proprietăților lor antioxidante, ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul și alte mirodenii s-au dovedit a fi eficiente în prevenirea și tratarea cancerului.

Turmeric

Condimentul dă acea culoare gălbuie frumoasă preparatelor și este folosit mai ales în bucătăria indiană și în medicina tradițională. În ultimii ani, oamenii de știință au efectuat numeroase studii și au ajuns la concluzia că turmericul luptă împotriva cancerului, întrucât conține substanțe care inhibă creșterea tumorii. Cercetătorii au arătat că acest condiment protejează împotriva cancerului de colon și melanom.

Ghimbir

Este un aliment care poate trata multe probleme de sănătate, începând de la răceli până la cancer, și poate fi folosit atât proaspăt cât și uscat.

Studiile au arătat că ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și ține la distanță cancerul pulmonar și cel gastrointestinal. Acesta este adesea folosit în combinație cu mierea pentru că reduce efectele secundare ale chimioterapiei și stimulează imunitatea.

Rozmarin

Este un antioxidant puternic care protejează creierul de radicalii liberi, reducând astfel riscul de accident vascular cerebral și apariția multor boli, inclusiv Alzheimer. De regulă, rozmarinul este folosit la marinarea cărnurilor, și asta pentru că acest condiment conține acizi și substanțe care luptă împotriva bacteriilor, făcând-o în același timp sănătoasă și mai delicioasă.

Chili

Este eficient în tratamentul inflamațiilor, normalizează digestia și previne apariția polipilor în intestin. Studiile au arătat că persoanele care consumă regulat chili au un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostată. Ardeiul iute este bogat în vitaminele A și C, îmbunătățește imunitatea și împiedică dezvoltarea cancerului.

Usturoi

Studiile au confirmat că persoanele care mănâncă usturoi au un risc mai mic de a dezvolta cancer. Usturoiul este, de asemenea, eficient în prevenirea cancerului de sân și celui pulmonar.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Florin - 10 decembrie 2014 12:39
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Elinor - 10 decembrie 2014 16:32
Povesti vanatoresti!
Elena - 10 decembrie 2014 18:34
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia