Ingrijire

Cum afectează pielea feței ceea ce mancam


26 februarie 2016 | Sânziana Candrea


Există mai multe studii care cercetează legătura dintre alimente și modul în care acestea ne afectează pielea. Specialiștii spun că acneea apare de multe ori în urma a ceea ce mâncăm, mai ales în urma consumului excesiv de ciocolată, dar și alte alimente, care pot avea efecte asupra pielii.

Potrivit cercetătorilor, există o legătură între piele și sistemul digestiv, astfel încât acestea se pot vedea pe anumite părți ale feței care reacționează la stres în intestin, în funcție de tipurile de alimente sau băuturi la care ai intoleranță.

Iată cum afectează ceea ce mâncăm pielea feței:

Față de zahăr - caracteristici

Consumul excesiv de zahăr duce la apariția ridurilor, ochi cu pleoapa căzută, aspect uscat al pielii feței, apariția coșurilor pe toată suprafața feței, piele subțire, nuanță a pielii albă, palidă și  sprâncene subțiri.

De ce apar acestea? Se pot perturba bacteriile din intestin și declanșa apariția acestora. Potrivit doctorului Mapping, tactul digestiv este legat de frunte și de aceea par coșurile și pielea se usucă. Insulina poate pune presiune pe glandele renale, care au control asupra frunții, și de aceea se subțiază pielea și sprâncenele devin mai subțiri.

Față de vin - caracteristici

Liniile pronunțate sau roșeață între ochi, pleoape căzute, pori dilatați, piele deshidratată cu riduri pe obraz, nasul și obrajii roșii, falduri nazolabiale profunde.

De  ce apar acestea? Consumul excesiv de alcool duce la deshidratare, care duce la apariția ridurilor, care se pot adânci în timp. Potrivit lui Mapping, zona dintre sprâncene are legătură cu sănătatea ficatului, ceea ce duce la apariția liniilor. Alcoolul poate provoca dilatarea capilarelor care au ca rezultat fața palidă.

Față de gluten – caracteristici

Obraji roșii, pete pigmentate întunecate  sau pete în jurul bărbiei.

De ce apar acestea? Are loc o creștere a reacțiilor inflamatorii din corp, cauzată de gluten, care poate duce la piele umflată sau uscată. În cazul în care corpul acționează la gluten, sistemul imunitar afectează echilibrul sistemului de reproducere, ceea ce duce la apariția coșurilor produși de hormoni în jurul bărbiei, cel mai adesea.

Față de lapte – caracteristici

Pleoape umflate, pungi și cearcăne sub ochi. Pete mici albe și umflături pe bărbie.

De  ce apar acestea? O intoleranță la lactoză poate afecta sistemul imunitar care duce la mai multe răspunsuri inflamatorii în organsim. La fel se întâmplă și atunci când ai gleznele umflate, dar poate afecta și ochii. Estrogenul și progeteronul, hormonii pot cauza celulelor pielii o supra-producere, care are ca rezultat blocarea porilor, apariția sebumului, dar și apariția petelor pe pielea feței. Este recomandat consumul de broccoli la masa de prânz.

Credit foto: www.harpersbazaar.comPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Georgiana - 26 februarie 2016 21:10
Program la pachet si bani acum! Asisti acum la un fenomen care a cuprins intreaga tara! Suntem multi in aceasta echipa imensa si inca mai avem nevoie de oameni doritori de o cariera de mare viitor si de bani castigati cu o munca extrem de interesanta! Te ajutam si te indrumam noi, pas cu pas si cu atentie maxima! Cauta-ne acum si cere mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia