Ingrijire

Cum îţi poţi salva părul degradat


04 martie 2014 | Monica Georgescu


Vântul, temperaturile scăzute, dar şi felul în care te usuci şi te coafezi îţi degradează în timp părul. Dacă nu acţionezi la timp, procesul de „însănătoşire” poate dura destul de mult. Iată ce trebuie să faci.

Protecția termică

Cel mai bun produs de îngrijire inventat vreodată? Spray-ul termic! Foloseşte-l pe părul umed, imediat după ce l-ai spălat și coafează-l ca de obicei.

Acest „îmblânzitor” al căldurii acționează ca un balsam și permite uscătoarele de păr sau ondulatoarelor să obţină umiditatea necesară din acesta şi nu din cea a părului tău. Produsele termice acționează ca o barieră, împiedicând părul să se degradeze.  

Măştile pentru păr

Mai mult ca sigur obişnuieşti să-ţi faci singură măşti hidratante pentru faţă şi ştii deja cât de importante şi eficiente sunt. Tot aşa şi măştile pentru păr fac minuni. Aplică acest gen de produs cremos pe părul umed şi lasă-l să acţioneze aproximativ 20 de minute, înainte să clăteşti. Părul tău va redeveni mătăsos şi-ţi va fi recunoscător.

Optează pentru obiecte ceramice

Încearcă să foloseşti placă sau ondulator din ceramică, deoarece degajă în mod uniform căldura, asta însemnând că nu-ţi vei arde părul.

Evită să te speli prea des pe cap

Dacă obişnuieşti să te speli zilnic pe cap, nici nu ştii ce defavoare îi faci părului tău. Apa şi şamponul îndepărtează uleiurile naturale ale scalpului și, astfel, părul ajunge să fie uscat.

O modalitate bună de a-ţi reîmprospăta părul între spălări este să utilizezi un şampon uscat, direct la rădăcini. După aplicare, lasă produsul să acţioneze câteva minute, pentru a absorbi sebumul, şi apoi perie-ţi părul, ca de obicei.

Alege uleiul de argan

Uleiul de argan este izvorul frumuseţii părului tău. Acesta pătrunde în structura firelor de păr, blocând umiditatea și hrănind firele despicate. După doar trei utilizări vei observa diferenţa!


Citeşte şi:

De ce apar şi cum scăpăm de punctele negre

Mască pentru decolorarea naturală a părului
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Dany_1983 - 10 aprilie 2014 15:56
Folositi pentru parul deterioarat produsele de la http://www.vectem.ro/. Sunt foarte bune , atat pentru par cat si pentru piele.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia