Aperitive

Cum prepari salată caprese acasă


19 aprilie 2017 | Ariana Maria






Italia este țara cu cele mai delicioase mâncăruri, iar una dintre ele este salata caprese, specifică regiunii Campania. Este ușor de preparat, foarte sățioasă și una dintre cele mai delicioase salate. Iată cum se prepară!

Ai nevoie de:

- 3 roșii, tăiate în felii groase

- ½ de kilogram de brânză mozarella de bivoliță, tăiată în felii groase

- 20 de frunze proaspete de busuioc, spălat

- 1ceașcă de ulei de măsline

- ½ de cană de oțet balsamic

- ¼ de cană de miere

- sare și piper

Citește și: Cum să prepari o salată grecească delicioasă ca la restaurant

Cum se prepară salata caprese:

Pasul 1:

Începe să aranjezi pe o farfurie întinsă roșiile și mozzarella. Pune o felie de roșie și deasupra ei una de mozzarella și frunze de busuioc proaspăt între straturi pentru gust, dar și pentru decor. Continuă mai departe până când le așezi pe toate. Toarnă uleiul de măsline, sarea și piperul peste ingrediente.

Pasul 2:

Pune într-o tigaie oțetul balsamic și mierea. Las-o la foc mic și amestecă cu o lingură aproximativ 10 minute. O dai deoparte ca să se răcească, apoi tornă sosul obținut peste salata caprese.

Dacă vrei, poți adăuga felii de piept de pui făcut pe grătar, pentru a face salata caprese și mai delicioasă decât este.

Credit foto: www.explore-italian-culture.com



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia