Machiaj si coafura

Cum să te machiezi la nuntă


26 ianuarie 2010 | Diana Nicolae


Pe aceeaşi temă:
Se apropie ziua cea mare şi vrei să fii cea mai frumoasă. Pentru un machiaj perfect, exersează diferite nuanţe cu câteva zile înainte de nuntă şi ţine cont de câteva sfaturi

7 reţete naturale de frumuseţe

Cum dai forma ideală sprâncenelor tale

Machiaj pentru ocazii speciale

Un ten perfect

Pregătirea tenului începe cu câteva zile sau chiar săptămâni înaintea nunţii. Pentru un ten strălucitor şi sănătos apelează la metodele naturiste de îngrijire şi la măştile preparate în casă. Dacă ai probleme cu tenul, este indicat să mergi la un salon de înfrumuseţare, cu două-trei luni înainte de nuntă. Exfolierea, curăţarea profundă şi măştile speciale efectuate de către un specialist, o dată la trei-patru săptămâni, vor ajuta tenul să arate impecabil în ziua cea mare.

Machiajul care te reprezintă

În ziua nunţii ar trebui să accentuezi ceea ce-ţi place cel mai mult la tine. Dacă-ţi plac ochii tăi, accentuează-i cu liner şi mascara. Îţi iubeşti buzele? Scoate-le în evidenţă cu ajutorul unui gloss sau al unui ruj într-o nuanţă puternică, cum ar fi un roz aprins sau chiar roşu şi evită rujurile în culori închise. Poţi încerca şi un machiaj în nuanţe arămii şi o pudră bronzantă, mai ales dacă eşti brunetă. Dacă pielea ta este foarte albă, încearcă un machiaj în nuanţe pastelate şi un blush de obraj roz.

Vedeta evenimentului

Pentru că fotografiile reprezintă o parte importanta a unei nunţi, fiind cele care păstrează momentele mult după ce evenimentul s-a consumat, este necesar să alegi un machiaj fotogenic. De aceea, alege un fond de ten cu nuanţe de bază galbene. Foloseşte un corector pentru a ascunde cearcănele şi pudră pentru a fixa machiajul şi pentru a evita aspectul de piele lucioasă. Pentru rujul de buze alege o nuanţă mai puternică decât foloseşti în mod obişnuit.

Produse rezistente la transfer

De asemenea, ar trebuie să iei în calcul "durata de viaţă" a machiajului tău. Foloseşte produse rezistente la transfer şi aplică mici trucuri care să asigure un machiaj de durată. Pentru ochi, foloseşte un rimel rezistent la apă şi un fard de pleoape special conceput pentru a rezista cât mai mult şi încearcă să nu încarci foarte mult genele nici cu produs, nici cu nuanţe puternice sau foarte diferite din punct de vedere cromatic. Înainte de a folosi rujul, aplică un strat subţire de pudră şi pe buze şi conturează-le cu un creion de aceeaşi culoare cu rujul, pe care să-l dai şters şi pe suprafaţa buzelor.

Gentuţa cu cosmetice

În ziua nunţii trebuie să ai în geantă un corector, un blush, o pudră matifiantă, un rimel rezistent la apă, un creion de ochi şi un ruj. În plus, este o idee bună să ai şi nişte şerveţele demachiante şi niste beţişoare de urechi pentru retuşuri.


Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia