Stil de viata

Cum să te menții tânără cu aceste trucuri de nutriție


16 iunie 2017 | Madalina Ionescu


Se spune că vârsta ține de  modul în care ne simțim, așa că de ce să nu mâncăm alimente și să facem lucruri care își aduc aportul la starea noastră de bine. De la mâncatul mai sănătos, până la plimbări mai lungi, fiecare detaliu poate face diferența asupra modului în care arătăm și ne simțim.

Încearcă aceste ponturi de nutriție care te vor ajuta să arăți și să te simți mai bine:

Mănâncă legume

Un studiu în neurologie a confirmat faptul că oamenii care consumă zilnic legume au sănătatea mintală a unei persoane cu cinci ani mai tânără decât ei.

Combate ridurile cu antioxidanți naturali

Un alt studiu cunoscut făcut pe 177 de oameni a arătat că persoanele care au consumat legume și ulei de măsline au mai puține riduri pe față. Specialiștii au ajuns la concluzia că mesele bogate în antioxidanți i-au ajutat să diminueze efectele nocive ale razelor UV, care accelerează procesul de îmbătrânire.

Citește despre: 5 vitamine și minerale care-ți păstrează tinerețea

Alergatul zilnic

Este dovedit că 30 de minute de cardio pe zi contribuie decisiv la menținerea unei stări bune de spirit și ajută la încetinirea ritmului de îmbătrânire.

Gătește cu uleiuri sănătoase

Uleiurile de măsline, de castane și rapiță nu au grăsimi saturate, spre deosebire de unt. Aceste uleiuri ajută la menținerea sănătății inimii. Atenție insă,  nu sunt lipsite de calorii, de aceea este recomandat consumul cu moderație.

Consumă fructe bogate în fibre

Fructele sunt o sursă mare de fibre, care ne ajută la menținerea sănătății. Perele, zmeura și merele sunt fructele care conțin cele mai multe fibre.

Citește și: Secretul japonezelor. Cum își păstrează tinerețea și frumusețea?Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia